EYBL: A második helyen zártuk a hamburgi fordulót

A németországi torna utolsó játéknapján juniorjaink magabiztosan, 89-57-re verték a házigazda Hamburg Wildcats együttesét, így 3-1-es mérleggel másodikként futottak be a bolgár Balkan Botevgrad mögött.

Két győzelmet és egy vereséget követően vasárnap délután a Hamburg Wildcats gárdája ellen zárta az EYBL déli régiójának első körét DEAC Kosárlabda Akadémia alakulata. Ahogyan az a korábbi találkozókra is jellemző volt, a döcögősebb nyitányt követően ezúttal is a második negyed hozta meg az áttörést a mieink számára: Szilágyi Péterék ezen periódus során kerek húsz ponttal bizonyultak jobbnak riválisuknál. A fehér-feketék főként agresszív védekezésük révén tudták leszakítani ellenfelüket, csak a második etapban tíz eladott labdát sikerült kikényszeríteniük. A labdaszerzésekből adódó gyors kosarak mellett a távoli dobások is nagyban hozzájárultak a debreceni előny kiépítésében, ugyanis a tizediktől a huszadik percig öt hajdúsági tripla landolt a hamburgi gyűrűben.

Mint kiderült, Faragó Péter legénysége a 49-29-es első félidővel gyakorlatilag meg is alapozta későbbi győzelmét, hiszen a fordulás után állandósult a húsz-huszonöt egységnyi differencia. A záró felvonásra érezhetően mindkét csapat elfáradt – nem is csoda, hiszen három nap alatt negyedik mérkőzésüket játszották -, ez pedig a színvonalon is visszatükröződött. A kosárszegény utolsó játékrészt 14-5-re nyerte a DEAC, ami egyúttal beállította a 89-57-es végeredményt is. Az egyéni mutatók közül érdemes kiemelni az egész hétvégén remeklő Szilágyi Péter dupla-dupláját (14 pont, 10 lepattanó), a 2007-es születésű Fekete-Gál Csongor és a padról beszálló, szintén 2007-es Sziegl Gábor ponterős teljesítményét (16 illetve 10), valamint Laluska Bence négy távoliját is.

Akadémiánk növendékei tehát hetvenöt százalékos mérleggel, négy összecsapásból három diadallal fejezték be a tornát, mely a hibátlan Balkan Botevgrad mögötti második pozíció megszerzéséhez volt elegendő számukra.

NTSV Hamburg Wildcats – DEAC Kosárlabda Akadémia 57-89 (16-16, 13-33, 23-26, 5-14)

DEAC KA: Varga 8/3, Fekete 7/3, Fekete-Gál 16/6, Laluska 16/12, Szilágyi 14/6.
Csere: Csécsei 4, Antal 3/3, Orbán 8, Mátyus -, Váróczy -, Sziegl 10/3, Zalka 3.
Vezetőedző: Faragó Péter
Másodedző: Nagy Lajos