EYBL: Kiütéses sikerrel indítottunk Németországban

Akadémistáink hengereltek első hamburgi fellépésükön: Faragó Péter legénysége ötvenhét ponttal, 119-62-re bizonyult jobbnak a London Elite BC gárdájánál – köszönhetően főként a 40-6-ra megnyert második felvonásnak.

Péntek délután lejátszotta első mérkőzését a DEAC Kosárlabda Akadémia junior együttese az EYBL déli régiójának hamburgi állomásán: a mieink az angol fővárosból érkező London Elite csapatával szemben kezdték meg a nemzetközi tornát.

A találkozó eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, a hajdúságiak igyekeztek leszakítani riválisukat, de az angolok tartani tudták a lépést. A nyitónegyed utolsó hat debreceni pontja viszont már válasz nélkül maradt, így nyolcegységnyi cívisvárosi fórral vonulhattak pihenni a felek. (21-13)

A második játékrész során valósággal átgázoltak ellenfelükön a Faragó-fiúk, akik egy hét és fél perces, 32-0-s (!) periódust produkálva el is döntötték az érdemi kérdéseket. A fehér-feketék mindössze két mezőnykosarat és két büntetőt engedélyeztek riválisuknak ebben az etapban, míg ők nem kevesebb, mint negyven pontig jutottak; 61-19-es állásnál ért véget a félidő.

A korábbi történések fényében a folytatásra nem sok izgalom maradt, a fölényes vezetés fényében ifistáink téthelyzetben, de mégis nyomás nélkül gyakorolhattak a következő megmérettetésekre. A találkozóra benevezett tizenkettes keret minden tagja bőséges lehetőséget kapott bizonyítani, a játékosok pedig meg is hálálták a bizalmat, ugyanis mindenki betalált, a DEAC pedig a térfélcserét követően is dominálta az összecsapást, mely 119-62-es végeredménnyel zárult.

Fiataljaink mérlege tehát egyből-egy, ünnepelni viszont most nincs idő, hiszen Fekete-Gál Csongorék szombaton újból megmérettetnek, ráadásul duplán.

DEAC Kosárlabda Akadémia – London Elite BC (angol) 119-62 (21-13, 40-6, 26-22, 32-21)
DEAC KA:
Varga F. 22/3, Fekete-Gál 13/3, Laluska 8, Váróczy 9/9, Szilágyi 10/6.
Csere: Csécsei 5, Antal 11/3, Orbán 6/3, Fekete 9/6, Mátyus 7/3, Zalka 9, Sziegl 10/6
Vezetőedző: Faragó Péter
Másodedző: Nagy Lajos