Ezúttal a Falco volt a jobb

Hosszú túrára indult a DEAC U18-as alakulata, Kádár Tamásék Szombathelyre utaztak a Falco elleni összecsapásra a Fiú Országos Junior Bajnokság rájátszásában.

Nem kezdett jól a DEAC, ennek is köszönhetően nyolcpontos hátrányt szedett össze az első negyedben. Kiss Kolos szerezte az első pontjait a Debrecennek, azonban a játékrész inkább a házigazdákról szólt (27-19).

A második negyed szorosabbra sikerült, de tovább tudta növelni előnyét a Szombathely, immáron 13 ponttal vezettek a hazaiak.

A nagyszünet után sem a DEAC volt az eredményesebb, bár Turcsik, Ságodi és Kiss Kolos gyakran talált kosarat, Takács és Horváth vezérletével magabiztosan menetelt a Falco, az utolsó negyedre szinte eldöntve a meccset.

A negyedik játékrészben ugyan csak négy ponttal dobott többet a Szombathely, de ez már nem változtatott a mérkőzés végkimenetelén, 85-52-re a Falco győzött.

Falco-VE KC/A-DEAC 85-52 (27-19, 19-14, 23-17, 16-12)
DEAC: Turcsik 10, Ságodi 9, Fekete 5, Magyari -, Kiss 17/6. Csere: Madar Krisztián 7/3, Sajgó 6/3, Hegedűs 6, Papy -, Hibján 2. Edző: Kádár Tamás.
Kádár Tamás: Vannak problémáink, keddig javulnunk kell és visszavágni. Tudom, hogy tudunk ettől jobban is játszani. Azon leszünk, hogy mindent megtegyünk a győzelemért.