Főtáblán kezdhetik a szezont juniorjaink

A DEAC Kosárlabda Akadémia U18/A gárdája a selejtező harmadik mérkőzését is megnyerte hazai pályán, ezzel Faragó Péter együttese kiharcolta a Nemzeti Fiú Junior Bajnokság főtábláján történő szereplést.

Az első két találkozót szombaton játszották a hajdúságiak, ahol a Szedeák és a Kiss Lenke KA fiataljaival mérték össze tudásukat, a mérkőzéseken a DEAC végig dominált, így kérdés nélkül arattak magabiztos győzelmet mindkét selejtező mérkőzésen.

A hét utolsó napján a Körmend alakulata ellen vívhatták ki a főtáblát jelentő pozíciót az Oláh Gábor utcán. A debreceni fiatalok ott folytatták, ahol szombat délután abbahagyták: már a mérkőzés elején igyekeztek a lehető legnagyobb fórt kiépíteni maguknak Jankó Csabáék, így az első tíz perc végéhez közeledve már húsz feletti differenciával álltak a felek. A folytatásban a Rába-partiak minden erejüket mozgósítva tapadtak akadémistáinkra, de Gadus Bogdán és Orosi Bálint vezényletével továbbra is őrizte, mi több gyarapította pontjait a DEAC. A harmadik felvonás során több lehetőséghez jutottak a vasiak, de a záró periódus kezdése előtt a hazai előny így is negyven egység fölé kúszott. A véghajrában a parádés cívisvárosi tripláknak köszönhetően a száz pontos álomhatárt újfent átlépve, Fekete Balázs remek távolijával zárták le az összecsapást a házigazdák, így a hibátlan hétvégi mérleg végett a főtáblán kezdi majd a szereplést együttesünk a Nemzeti Fiú Junior Bajnokságban.

DEAC KA U18/A – AKMÉ Körmendi Törpördögök 111-57 (35-11, 29-18, 23-17, 24-11)

DEAC: Hőgye 9/3, Jankó 25/3, Varga B. 12, Orosi 13/3, Fekete 12/12, csere: Varga 4, Szilágyi 14, Gadus 10/6, Orbán 4, Seszták 8.

Vezetőedző: Faragó Péter

Másodedző: Halmai Norbert

Faragó Péter: –Annak ellenére, hogy ez volt a hetedik mérkőzésünk a héten, a srácok végig megfelelő hozzáállással és magas intenzitással kosárlabdáztak. Bár voltak hibáink, összességében elégedett vagyok a látottakkal, gratulálok a srácoknak a magabiztos tornagyőzelemhez. Még egyszer szeretném megköszönni az akadémia vezetőségének, hogy lehetőséget biztosítottak rá, hogy hazai pályán harcolhassuk ki a főtáblára jutást, a Körmendnek pedig sok sikert kívánok a folytatásban.