Győzelemmel a hátuk mögött várhatják az idei utolsó kört

A DEAC U18-as legénysége a szünet után bedarálta az Atomerőmű-GYKSE-t és továbbra is az élen áll.

Az Atomerőmű-GYKSE ellen lépett parkettre hazai környezetben a DEAC U18-as fiú csapata kissé szokatlan, hétfő délutáni időpontban az Országos Junior Bajnokságban. Tekintve, hogy a házigazdák listavezetőként várták az összecsapást, valamint a felek előző, Szekszárdon megvívott meccsén októberben 19 ponttal nyert Kádár Tamás fekete-fehér alakulata, kijelenthető volt, hogy a vendéglátók voltak a favoritok az Oláh Gábor utcán.

Ennek megfelelően indult a mérkőzés, az ötödik percig vezetett a DEAC, ekkor azonban átvette a vezetést és vérszemet kapott a Szekszárd. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Fülep hárompontosával még vissza is vette a vezetést a cívisváros (14-11). Itt azonban beragadt a DEAC, és az Atom nyolcpontos futással állva hagyta riválisát (14-19).
A második etap elején továbbra is hullámvölgyben voltak a mieink, de négy perccel a negyed vége előtt remek labdaszerzések után zsinórban dobtunk kilenc pontot, közelítve ezzel az Atomerőműhöz (32-35). Ezt követően kimaradt két büntetőnk, és a további felzárkózás helyett a vendégek szereztek a következő támadásukból pontokat. Papy hármasa jókor jött, haladt az egyenlítés felé a DEAC. 44 másodperccel a dudaszó előtt időt kért a Debrecen, a vendégek pedig ezt követően értékesítettek egy büntetődobást. A finisben Papy már az ötödik tripláját dobta, és bár a vendégek is kapaszkodtak, a nagyszünetre mindössze egypontos előnnyel vonulhattak (44-45).

Fordulás után két pontra váltott büntetővel kezdett a Szekszárd, melyre Fekete Csongor válaszolt egy közelivel, majd Madar kosaraival immáron nálunk volt az előny (52-47)! A meccs ezen szakaszában több hiba is akadt mindkét oldalon, de Czermann pontjaival a hatodik percben már héttel ment a házigazda. Itt megtorpant a DEAC pár percre, fel is jött az Atomerőmű és egyenlített 54-54-re, majd hárompontos előnyre tett szert. A hazaiaknál Madar Krisztián a hátára vette a csapatot, és egy triplával, majd egy közelivel 59-57-re hozta az utolsó előtti negyedet.
Az utolsó játékrész elején Fekete vitte a prímet, így négy pontra nőtt a különbség a DEAC javára. Szépen nyílt az olló, bő négy perccel a vége előtt már 76-60 volt a Debrecen javára. Sőt Lovas triplájával már 19 ponttal hasított ellenfele előtt a DEAC! Az utolsó percekben már majdnem minden jól sült el, a vendéglátók bedarálták a szekszárdiakat.
Az utolsó pillanatokban kozmetikázott valamit a végeredményen az Atomerőmű, de így is tizennégy ponttal, 87-73-ra nyert a DEAC, a hazaiknál Papy 25/18-as pontmutatója és Czermann 14 lepattanója mindenképpen kiemelendő. A debreceniek tehát remek győzelemmel hangoltak a pénteki, idei utolsó bajnokijukra.

DEAC-Atomerőmű-GYKSE 87-73 (14-19, 30-26, 15-12, 28-16)
DEAC: Madar 15/6, Hegedűs -, Turán -, Fekete 14, Czermann 13. Csere: Papy 25/18, Magyari -, Virágh 1, Fülep 7/3, Lovas 12/3. Edző: Kádár Tamás.

Kádár Tamás: Nagyon megszenvedtünk a mai győzelemért, nem jó mentalitással kezdtünk és ez rányomta a bélyegét az egész meccsre. A második félidőben volt egy rövidebb periódusunk, ahol a védekezésünk összeállt, ennek köszönhető a győzelmünk.