Győzelemmel vonulhatnak téli szünetre U18-asaink

Kádár Tamás alakulata 86-70-re nyert Zalaegerszegen, a fiúk az élen várhatják a januári folytatást.

Egy mérkőzés volt hátra az évből a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as csapata számára a Fiú Országos Junior Bajnokság A csoportjában, a mieink pénteken délután Zalaegerszegen léptek parkettre. Mivel a vendégek korábban már nagy különbséggel legyőzték a ZTE-t, ráadásul az élen állnak, ők számítottak a találkozó esélyesének. A DEAC végül érvényre is juttatta a papírformát.
Négy hazai ponttal indult a meccs, a mieink első kosarát Fekete Csongor szerezte. Az első negyedben nem védekezett jól a listavezető, ennek köszönhetően végig futott az eredmény után, és az első pauzára nyolcpontos hátrányban mehettek a cívisek (24-16).
A második etapban egy perc elteltével még mindig megvolt a különbség, 26-18-ra vezetett a zalai együttes, ezt követően viszont beindult a DEAC. Hegedűs és Turán 4-4 pontjával máris egál volt az eredmény, zalai időkérés után pedig már nálunk volt az előny. Turán Simon elképesztő formában játszott, ő végül nem véletlenül jutott el összesen 31 pontig! A nyolcadik percben Fekete Csongor sikeres zsákolása 41-34-es hajdúsági vezetést jelentett. A nagyszünet előtt Lovas is “bedurvult”, így 47-40-es fórral mehetett pihenni a DEAC KA.

A fordulás után Fekete Csongor hintett egy triplát kezdésként, majd Turán sem akart lemaradni mögötte – újabb hármas, ráadásul utóbbi még eggyel megfejelte közvetlenül utána (46-56)! A végén Lovas rázta meg magát ismét, és a negyedet 55-68-as állással fejezték be.
A negyedik felvonásban Turán továbbra is szórta a pontokat, nem is csökkent a ZTE hátránya, a DEAC magabiztosan, erővel is jobban bírva kosárlabdázott a mérkőzés végén. A vendégek 86-70-re győztek, folytatva parádés őszi teljesítményüket, amelynek köszönhetően továbbra is az élen áll a Kádár-brigád, amely megérdemelten vonulhat pihenőre. Folytatás január elején, gratulálunk!

Zalakerámia ZTE KK-DEAC KA 70-86 (24-16, 16-31, 15-21, 15-18)
DEAC: Madar 6, Hegedűs 9, Turán 31/9, Czermann 7, Fekete 14. Csere: Lovas 17, Magyari 2, Fülep -, Sajgó -, Papy -. Edző: Kádár Tamás.
Kádár Tamás: Az első negyedben nem működött a védekezésünk, sok buta faultot ütöttünk, és nem értünk oda a dobókra. A továbbiakban sokkal okosabban védekeztünk, ennek meg is lett az eredménye, sok gyors támadást vezettünk, amiből könnyű kosarakat szereztünk. Gratulálok a csapatomnak, jó munka volt!