Jól hajrázott a DEAC

A Kecskemét ellen szállt csatába vasárnap délután a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as gárdája. A mieink húsz ponttal verték a Fehérvárt idegenben egy hete, és jó eséllyel vették fel a harcot a hírös városból érkezettekkel is.

A Kádár Tamás vezette csapat több hiányzót is nélkülözött a második fordulóban, de mint azt az edző nyilatkozta, a siker reményében küldte pályára a fehér mezeseket.

Fej-fej mellett zajlott az első két negyed küzdelme, a mieinknél elsősorban Madar és Czermann volt aktív, de Lovas és Fekete teljesítményére sem lehetett panasz. Ami gondot jelentett debreceni oldalon, hogy a büntetőket nem sikerült túl jó százalékban kihasználnunk. Ennek is következtében döntetlennel mehettek nagy szünetre az együttesek.
A folytatásban sem tudta leszakítani egyik csapat sem a másikat magáról, egészen kiélezett lett a vége, de a Debrecen pontosabban kosarazott. A végjátékra a koncentráltabb kosárlabdát előadó DEAC nyert.

DEAC-Kecskemét 74-66 (17-16,22-23, 13-14, 22-13)

DEAC: Kiss 19/9, Turcsik 7/3, Lovas 17/9, Czermann 11, Fekete 6. Cserék: Turán 1, Magyari -, Hibján -, Papy 3/3, Sajgó -, Madar 10/3.
Edző: Kádár Tamás.
Kádár Tamás: Feszült meccs volt a mai, de erre készültünk, mert a Kecskemét nagyon jól összerakott csapat. Az első félidőben sok hibával játszottunk, és sok második esélyt adtunk nekik. A második játékrészben feljavultunk, agresszívabbak lettünk, ezzel rákényszerítettük az akaratunkat az ellenfélre.