Kalassai Martin a hátán vitte a csapatot Kaposváron

A legutóbbi bajnokijához képest lényegesen jobb kilátásokkal vágott neki a szerdai összecsapásának a DEAC U18-as fiú alakulata, ugyanis a múlt héten hat játékossal tudtak kiállni a cívisvárosiak, most pedig 12-es kerettel indultak útnak. A Debrecen ezúttal Kaposváron lépett fel a Fiú országos Kadett Bajnokság Rájátszásának Piros csoportjában.

Jól is kezdett Kádár Tamás együttese, Kalassai Martin triplái indították az offenzívát, rövid időn belül négy hárompontost hintett. 6-16-nál simának tűnt az első negyed, azonban a végére két pontra is feljött a Kaposvár, a vége 24-29 lett.

A második etap nyitányaként Madar két- és Kalassai hárompontosa 26-43-et jelentett, néhány lépéssel mindig a házigazdák előtt jártak a vendégek. Kalassai brutális formában dobott, a negyed közepén már hét triplánál járt. Felváltva voltak eredményesek a csapatok a játékrész második felében is, így három perccel a vége előtt még hét egységnyi volt az előnyünk, a negyed végét kissé nagyon elrontottuk, átvette a vezetést a Kaposvár, de nagyszünetben mégis a DEAC vezetett (53-49).

A fordulás után erősen kezdett a somogyi csapat, az első hat percet 15-7-re “hozta le”, és összességében 64-60-ra vezetett. Érezhető volt, hogy a meccs egyik kritikus szakaszához érkeztünk, össze kellett kapniuk magukat a DEAC-osoknak. Két minutummal a negyed vége előtt Ságodi két sikeres büntetője újra hajdúsági előnyt jelentett. 70-65-ös előnnyel cívisvárosi előnnyel érkeztünk el a záró felvonáshoz.

Ki-ki meccs kerekedett a találkozóból, a Czermann-Ságodi-Kiss Kolos-Kalassai négyes továbbra is akítv volt, jó esély volt a vendég sikerre. A vendégek nagyot küzdöttek, és 88-91-re kerekedtek felül a Kaposváron. Kalassai Martin 42/30-as mutatója pedig bravúros teljesítmény!

Kaposvári SI-DEAC 88-91 (24-29, 25-24, 16-17, 23-21)
DEAC: Turcsik 2, Kalassai 42/30, Kiss 12, Udumezue 1, Czermann 6. Csere: Ságodi 19/6, Madar Krisztián 5, Madar Kristóf 4, Hegedűs -, Magyari -, Hibján -, Turán -. Edző: Kádár Tamás.
Kádár Tamás: Nem számítottunk könnyű meccsre, és ez be is igazolódott. Tudtuk, hogy kiket kell semlegesíteni az ellenfél játékosai közül, de ezt csak a meccs kevés részében tudtok megoldani. Támadásban jól járattuk a labdát, és Kalassai Martin extra napjának köszönhetően sikerült győznünk.