Két fölényes diadal a selejtező első napján

A DEAC Kosárlabda Akadémia U18/A csapata hazai környezetben harcolhatja ki a főtáblára kerülést a hétvégén. Faragó Péter legénysége a Szedeák és a Kiss Lenke KA ellen is magabiztos diadallal nyugtázta a szombati játéknapot.

A szegediek az első negyedben még többnyire tartották a lépést akadémistáinkkal, de a differencia tíz perc játék után így is kétszámjegyű volt. A nagyszünetre pedig a házigazdák mondhatni eldöntötték a mérkőzést, Hőgye Patrik parádés zsákolása után csaknem negyven! egységnyi különbséget mutatott a DEAC javára az eredményjelző. A fordulás után így eldőltek az érdemi kérdések, de a mieink továbbra is ontották a kosarakat, és az agresszív védekezés következtében a vendég gárda pontjai a hátralévő etapokban sem érték el a tíz pontot, így elsöprő 80! pontos hajdúsági győzelemmel kezdődött a seljeztő. A csapat sikeréhez minden játékos pontokkal járult hozzá, valamint említésre méltó Orosi Bálint mutatója: a fehér-feketék kiválósága 33 ponttal, 22 lepattanóval és 56-os VAL-mutatóval nyugtázta a Szedeák elleni találkozót.

Jankó Csabáék délután a Kiss Lenke akadémistáival mérték össze tudásukat. A meccs a Szedeák ellenihez hasonlóan indult, és az elmúlt mérkőzésre jellemző lendülettel kezdték a találkozót: az első periódus végére már tizenöt feletti fórral álltak a debreceniek. A folytatásban a vendég alakulat mindent megtett hátránya lefaragása érdekében, de a megnyert második játékrész ellenére is maradt a kétszámjegyű cívisvárosi vezetés. A szünet után jól váltottak ritmust Faragó Péter fiai, így Jankó és Szilágyi Péter remekelésével egy újabb magabiztos győzelmet arattak az Oláh Gábor utcán a Nemzeti Fiú Junior selejtező első napján.

DEAC KA U18/A – Szedeák U18/A 118-38 (30-16, 29-4, 34-9, 25-9)

DEAC: Szilágyi 6, Varga F. 7/3, Varga B. 5, Hőgye 12, Jankó 7/3, csere: OROSI 33/3, Fekete 12/6, Seszták 2, GADUS 19/9, Orbán 12/6, Csécsei 3.

Kiss Lenke KA – DEAC KA U18/A 52-101 (9-26, 16-14, 19-33, 8-28)

DEAC: Szilágyi 13, Varga F. 11/6, JANKÓ 28/12, Varga B. 11, Hőgye 5, csere: Gadus 11/3, Orosi 10, Seszták 7/3, Csécsei 5, Orbán -, Fekete B. -.

Vezetőedző: Faragó Péter

Másodedző: Halmai Norbert

Faragó Péter: – Először is gratulálok a csapatnak, ugyanis hat nap alatt a hatodik mérkőzésünkön vagyunk túl, látszik rajtunk a fáradtság, de remélem, maradt holnapra elég szufla bennünk, hogy dominálni tudjunk a mérkőzésen. A Szegednek és a Kis Lenkének is szeretnék gratulálni, hogy ilyen nehéz körülmények között is egy jó csapatot és szellemes kosárlabdát tudtak produkálni.

Folytatás vasárnap, ahol a Körmend ellen eldől, ki nyeri a selejtezőt, és jut a korosztályos bajnokság főtáblájára. A 11:30-kor kezdődő összecsapást a DEAC Kosárlabda Akadémia YouTube csatornáján élőben közvetítjük.