Kiszabadultak a karanténból a juniorok

Mint arról beszámoltunk, a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as együttese a múlt héten bajnokit játszott volna az Oláh Gábor utcán, azonban a csapatnál egy játékos pozitív vírustesztet produkált, ezért a találkozó elmaradt, a keret tagjai pedig karanténba kerültek. A gárda ugyan már kijöhetett az elzártságból, de edzőjük, Kádár Tamás egyelőre még karanténban marad.

A juniorok edzőjétől először hogyléte felől érdeklődtünk.
– A karantén negyedik napján jelentkeztek az első tüneteim. Nagyon hullámzóak jelenleg is napjaim, egyik nap jobban érzem magam, a következőn pedig megint rosszul, de remélem most már kifelé lábalok – fogalmazott “Kádi”.
A tréner arról is beszámolt, milyen jellegű munkát végzetek a fiatalok az online edzések során.
– Szabó Róbert erőnléti edzőnk dolgozott a 10 napos karantén alatt a srácokkal. Mobilizációra, erősítésre és nyújtásra fektettünk nagy hangsúlyt. A lényeg az volt, hogy a játékosok mozogjanak és a lehető legoptimálisabb terhelést kapják meg ebben az időszakban. Jó volt látni, hogy nagyon motiváltan álltak hozzá az edzésekhez a srácok. Biztosan kell egy kevés idő, amíg visszarázódnak a fiúk a korábbi ritmusba, de szerintem a következő mérkőzésre rendben leszünk. Jól dolgoztak ezalatt a 10 nap alatt otthon, és tudom, hogy szombattól a pályán is így fognak tenni a tréningek során – jelentette ki Kádár Tamás.

A szakember a következő mérkőzésről is ejtett néhány szót.
– A Zsíros Akadémiához utazunk, akik a legtöbb győzelemmel érkeztek a rájátszásba. Minden mérkőzésen nyerni szeretnénk, ez most is így lesz – beszélt a március 17-én rendezendő meccsre az edző.