Magabiztos győzelem az első mérkőzésen

Kádár Tamás alakulata húsz ponttal verte a Zsíros Akadémiát.

Az első találkozójára került sor a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as férfi csapatának a pénteken és szombaton lezajló három csapatos felkészülési tornán az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A hajdúságiak a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémiával csaptak össze kora délután.
Az első negyedben nem “ültek” a dobásaink, ennek következtében a valamivel pontosabban játszó vendégek 10 pontos előnyre tettek szert (7-17).
A második játékrész elején közelebb került ellenfeléhez a Debrecen, majd 3 perccel a negyed vége előtt ki is egyenlített, sőt, a vezetést is átvette másodpercekkel később. A DEAC dominált ebben az időszakban, és 31-24-es vezetéssel vonult pihenőre.
A harmadik negyedben ugyancsak a hazaiak voltak jobbak, és tulajdonképpen tartották a különbséget a csapatok között (43-37).
A mérkőzés záró szakaszában még jobban kidomborodott a házigazdák nagyobb játéktudása, akik magabiztossá tették sikerüket a torna első felvonásán (66-46).

Kalassai Martinék a második meccsükön a MAFC ellen lépnek pályára szombaton 12.30-tól.

DEAC-Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia 66-46 (7-17, 24-7, 12-13, 23-9)
Debrecen, Oláh Gábor utca, v.: Fülöp Ádám, Kokas Sándor
DEAC: Kalassai Martin 20/12, Czermann Patrik 6/3, Turcsik Zoárd 2, Turán Simon, Fekete Csongor. Cserék: Fülep Dániel 11/9, Hegedűs Brúnó 7/3, Lovas Árpád 6, Papy Bence 6/6, Madar Krisztián 4, Sajgó Majos 2, Magyari Kristóf 2. Edző: Kádár Tamás
Zsíros Akadémia: Vámos Ádám, Simonics Olivér, Hajdu Péter, Vasas Máté, Kerti Patrik. Cserék: Simonics Levente, Keszthelyi Boldizsár, Csorba Gyula, Egervári Márton, Kispál Dénes, Starosta Gergő, Kenedi Róbert. Edző: Varga István
Kádár Tamás: Nehezen indult, tipikus első meccs volt. Az első negyedben nagyon ritmustalanul és pontatlanul játszottunk. A második játékrészben sikerült elkapni a ritmust, elsődlegesen azért, mert “felkeményedtünk”, harcossá váltunk. Ezt követően jó támadásokat vezettünk, ez volt a mai győzelmünk kulcsa.