Nagy küzdelmet és DEAC-sikert hozott a rangadó

Az éppen a DEAC előtt az élen álló Rátgéber Akadémia érkezett az Oláh Gábor utcára a Fiú Országos Junior Bajnokság szerdai találkozóján, vagyis igazi rangadót vívott Kádár Tamás együttese szerdán délután.

Az első negyedben nagyjából az történt, amit a házigazdák elterveztek, Ságodi vezérletével eredményes kosárlabdát mutattak, azonban a pécsiek sem adták könnyen magukat. Az utolsó pillanatokig úgy tűnt, hogy előnnyel mehet pihenőre a Debrecen, de a végén Bánfi büntetőjével 12-13 lett az állás.

A második játékrész is adok-kapokkal kezdődött, amelynek az első felében többször is hibázott a DEAC, ám szerencsére nem tudtak elhúzni a vendégek, mert ők is hasonlóan gyér hatékonysággal játszottak ebben az időszakban.
Négypontos pécsi vezetésnél Madar Krisztián két sikeres büntetője nem hagyta elszaladni a lovat a baranyaiakkal, sőt Udemezue kosara egált jelentett 3.30-nál, Magyari által pedig már át is vette a vezetést a DEAC.
Másfél perc volt még vissza, amikor négy ponttal vezetett a hazai gárda, de jött egy gyors tripla és egy közeli,  így már a vendégeknél volt az előny. Mivel még egyszer betalált ezt követően az ellenfél, 56 másodperccel a vége előtt Kádár Tamás időt kért. Ezt követően Ságodi közelről eredményes volt, és Kiss Kolos utolsó másodperces kísérlete három pontot hozott volna, de célt tévesztett, maradt a 33-34.

Hazai szempontból nem kezdődött jól a harmadik negyed (0-4), ám Czermann rögtön válaszolt a pécsi pontokra. Az igen eredményes Kalassai Martin pedig már 44-42-re alakította az állást. Kiélezett volt a küzdelem, és megjósolhatatlan a végeredmény. Ságodi újra megvillant egy remek kontra végén, ezzel már 46 pont állt a DEAC neve mögött, majd 4.21-gyel a vége előtt 48-44 lett az állás. Az utolsó másodperc cívisvárosi katarzist hozott, Ságodi triplájával 55-56-ra mentette az eredményt.

Hat és fél perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Kalassai triplájával újra itt volt az előny, (62-61). Izgalmasnak ígérkezett végjáték, ahogyan az egész mérkőzés az volt.
A szokás szerint rendkívül lelkesen játszó Madar kosarával bő négy perccel a vége előtt 68-62-re módosult az állás, pécsi időkérés volt erre a reakció. Ságodi eredményességével nyolcpontosra nőtt az előny két és fél perccel a vége előtt, de ez még nem adott okot a megnyugvásra.
Az utolsó percben védő lepattanót szereztünk, és kilenc pont volt a fór, sejthető volt, hogy megvan a találkozó Okosan ki is játszottuk az utolsó minutumokat, és hatalmas küzdelemben 78-69-re megnyertük a rangadót!

DEAC-NKA Pécs 78-69 (12-13, 21-21, 22-22, 23-13)

DEAC: Turcsik -, Madar Krisztián 9, Kiss 3, Czermann 11, Kalassai 20/3. Cserék: Turán -, Udemezue 6, Lovas 7/3, Madar Kristóf -, Ságodi 19/3, Magyari 3, Hegedűs -. Edző: Kádár Tamás.

Kádár Tamás: Örülök, hogy nyertünk, mert kisebb hullámvölgyben voltunk az utóbbi két meccsen. Nagyon kellett a csapatnak ez a győzelem. Mindkét fél nagyot harcolt, sok hiba esett, de óriási volt a küzdelem. A végén pontosabban kosárlabdáztunk, ennek köszönhető a győzelmünk.