Nem lehet hibázni holnap

Az előzetes erőviszonyoknak megfelelően bejutott a juniorok nyolcas döntőjébe a DEAC együttese, a finálé szerdán 11 órakor kezdődik a mieink számára a Kecskeméti KA ellen. Ezen a meccsen hibázási lehetőség nincs, különben az 5-8. helyért játszhatna a debreceni alakulat. A szerdai játéknap mellett pénteken és vasárnap pattog majd a labda a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban.

A DEAC összecsapásán túl még Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Soproni Sportiskola KA/A, NKA Pécs/A – Kaposvári SI és FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely/A – Vasas Akadémia/A mérkőzéseket rendeznek a negyeddöntőben szerdán.

Mint honlapunknak a debreceni edző, Kádár Tamás elmondta, az elmúlt egy hónapban többet tudott készülni a teljes kerettel, ezért bízunk benne, hogy a lehető legjobb állapotban várhatja a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as gárdája az Országos Fiú Junior Döntőt. Mint azt Kádár elmondta, ezeken a tréningeken igyekeztek a legtöbbet kihozni a srácokból, hogy fejlődni tudjanak, mint csapat.
A mostani döntő más lebonyolítású lesz, mint az eddig megszokottak, éppen ezért nincs hibázási lehetőség. Természetesen a cél nem lehet más, mint mind a három mérkőzésüket megnyerniük és bajnokként hazatérniük a cíviseknek.

– Egy nappal az debütálás előtt úgy vélem, jól sikerült a felkészülésünk. Az elmúlt időszakban tudtunk pontosítani és új dolgokat is tanulni. Három edzőmérkőzést játszottunk, amelyek igen hasznosak voltak – osztotta meg velünk a fiatal tréner.

“Kádinak” azt a kérdést is feltettük, sikerült-e kellően feltüzelni játékosait a szezon legnagyobb megmérettetésére.

– Természetesen. Nagyon fontos, hogy motiváltak a játékosok, és tudják, hogy az új lebonyolítás miatt nincs hibázási lehetőség. Minden meccsen a maximumot kell nyújtaniuk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat – mondta, aki dicsérte első ellenfelüket, a kecskemétieket, de a hajdúsági szurkolók csalódottak lennének, ha nem a fekete-fehérek nyernének szerdán délelőtt.

– Erős csapattal találkozunk, amely szervezett kosárlabdát játszik. Ám nekünk a saját játékunkat kell játszanunk, és akkor jó esélyünk van a győzelemre – mondta Kádár Tamás.