Rosszul sikerült a végjáték

A férfi U18-as együttesünk kiélezett csatában kikapott a Soprontól.

Tíz nappal a legutóbbi bajnoki mérkőzése után játszott ismét a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as férfi gárdája, s mint tudjuk, ez hosszú ideig az utolsó meccs is volt a Kádár Tamás vezette kosarasoknak.
Az egyetemisták az eddigi négy összecsapásukat megnyerték és vezetik a tabellát, az ellenfél az a Soproni Sportiskola KA volt, amely két-két győzelem, illetve vereség után érkezett az Oláh Gábor utcára.
Az első negyed jó része nem a házigazdákról szólt, a DEAC nagyon pontatlanul dobott, és a támadó lepattanóink, valamint a labdaszerzéseink is hagytak kívánni valót maguk után. A játékrészt főként Kiss Kolos pontjai mentették meg cívisvárosi szempontból. Hétpontos, 20-13-as hátrányban ért véget a negyed a hazaiak számára.
A második etap elején közelebb került a Debrecen ellenfeléhez, de a vendégek továbbra is jól művelték az elzárásokat, ezért nehéz dolguk volt a vendéglátóknak. Nem sikerült faragni a hátrányból, sőt, a nagyszünetre 31-40-nel vonulhattak a csapatok.

 

Elrontott utolsó dobás

A fordulás után intenzívebben kezdett a DEAC, két pontnyira felzárkózott a soproniakhoz, de aztán a sorozatos hibák miatt a negyed végére ismét nagyobb lett a különbség. Azonban ezt a játékrészt már 14-13-ra megnyerte a hazai együttes.
A negyedik negyedben Kiss Kolos továbbra is brillírozott, de a többiek is sokat javultak a meccs elejéhez. Öt és fél perccel a vége előtt Turcsik hármasa már 60-59-es hazai vezetést jelentett!
Nagyon izgalmas lett a végjáték, egy perccel a vége előtt kettővel vezetett a Sopron, majd egyenlő lett! A végén dobott egy hárompontost az ellenfél, mi pedig az utolsó másodpercekben elvétettük, így nyert a Sopron 69-66-ra.

DEAC KA U18-Soproni Sportiskola KA 66-69 (13-20, 18-20, 14-13, 21-16)
DEAC: Madar 11, Lovas 4, Hibján -, Virágh -, Ságodi 13/3. Csere: Kiss 20/6, Magyari 2, Czermann 7, Turcsik 5/3, Papy -, Sajgó 4. Edző: Kádár Tamás.
Kádár Tamás: Nehéz megszólalni egy ilyen meccs után, amelyen végig csak kerestük magunkat. Nagyon rossz dobószázalékkal dobtunk minden szituációból, az egyéni védekezésünk sem működött megfelelően. A végén így is volt esélyünk egyenlíteni és hosszabbításra menteni a találkozót, de az utolsó dobásunk kijött a gyűrűről. Rossz így lezárni ezt az időszakot, de ebből is tanulnunk kell.