U18: a hosszabbításban buktunk el

A kőbányai Zsíros Akadémia gárdája látta vendégül a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as alakulatát a Fiú Országos Junior Bajnokság rájátszásának Piros csoportjában szerdán este.
Kádár Tamás csapata remek menetelést mutatott be az alapszakaszban, azonban a rájátszásban – sokszor betegségtől sújtva – több hiba is becsúszott a debreceniek teljesítményébe.
Nem kezdtünk rosszul, a 4. percben Udemezue kosarával 5-1-re vezetett a DEAC, azonban ezt követően 10-0-s futást rendeztek a házigazdák, s fordítottak 11-5-re.
Többek között Kiss Kolos kosarainak is köszönhetően kapaszkodtunk, de a Kőbánya 23-13-ra nyerte az első negyedet.

Udemezue sikeres hárompontosa volt az első érdemleges megmozdulása a debrecenieknek a második játékrészben, majd Ságodi triplája a negyed derekán visszaállította a tízpontos különbséget. E két játékos vezérletével szorossá válhatott az állás a nagyszünetre (37-35).

A fordulás után rögtön egyenlített Ságodi Róbert, majd Magyari már a vendégeket juttatta előnyhöz! Kiss közelijével már héttel mentünk, a negyedik felvonásra pedig 51-55-tel fordulhattunk rá.

Óriási küzdelmet hozott az utolsó negyed, amelynek a végén mentettük döntetlenre a találkozót Turcsik utolsó másodpercben hintett hármasával!

A hosszabbítás elején beragadtunk, 83-77-re elment a Zsíros, de Ságodi és Madar révén egy pontra faragtuk le a hátrányt. Sajnos, a folytatásra ellőttük a puskaporunkat, így a hazaiak 86-82-re megnyerték az összecsapást.

Zsíros Akadémia-DEAC 86-82 (23-13, 14-22, 14-20, 26-22, 9-5)
DEAC: Madar 7, Turcsik 7/3, Ságodi 25/6, Udemezue 18/6, Czermann 1. Cserék: Hegedűs -, Fekete 2, Kiss 18/6, Papy 2, Magyari 2, Hibján -, Sajgó -. Edző: Kádár Tamás.
Kádár Tamás: Nem érdemeltünk győzelmet, gratulálok az ellenfélnek.