U18: A mieink sem tudtak győzni Egerszegen

Becsülettel küzdött, de nem tudta elvenni a Zalakerámia ZTE KK hazai veretlenségét a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as csapata – Kádár Tamás legénysége tíz ponttal, 78-68-ra maradt alul a Nemzeti Fiú Junior Bajnokság vasárnap délelőtt megrendezett találkozóján.

A Budapesti Honvéd előző körös, bravúros legyőzése után a kilencedik fordulóban újabb rangadó várt juniorjainkra: Ságodi Róberték a saját pályájukon százszázalékos mérleggel álló Zalaegerszeg otthonába látogattak. Az ütközet feldobását meglehetősen szokatlan módon délelőtt 11 órára írták ki a szervezők, így a küzdő feleknek egymás játékstílusa mellett a korai kezdéshez is alkalmazkodniuk kellett. Ez kezdetben a mieinknek sikerült jobban, Ságodi Róbert triplái megfelelően ellensúlyozták a zalai center, Csuti Kornél ketteseit. A nyitónegyed második felében azonban sebességet váltottak a házigazdák, és egy 11-3-as futással hétpontos előnybe kerültek a pihenőre. (17-10)

A folytatásban Czipka Milán pillanatai következtek, a debreceni bedobó gyakorlatilag egymaga számolta fel egyesülete hátrányát. (17-17) Balázsi Ákos hármasa után egy rövid időre a vezetést is átvette a hajdúsági gárda (19-20), de ez a helyzet tiszavirág-életűnek bizonyult, mivel a ZTE következő tíz pontjára nem érkezett válasz a fehér-feketék részéről. (29-20) A cívisvárosiak Orosi Bálint és Ságodi révén igyekeztek faragni a deficiten, de Makkos Bálint félidő végi távolijával a differencia kétszámjegyűre hízott a nagyszünetre. (36-26)

Ahogy a Honvéd ellen, úgy most is egy sokkal élesebb DEAC lépett parkettre a fordulás után, Ságodi vezérletével a huszonötödik percre ki is egyenlítettek akadémistáink. (39-39) A ZTE Csuti és Novák hárompontosait követően ideiglenesen fellélegezhetett, de Magyariék továbbra is ott loholtak riválisuk nyakán, a záró etapot megelőzően mindössze egylabdányi különbséggel tartott előrébb a kék-fehér alakulat. (57-54)

Sajnos a végjátékra elfogyott a Kádár-legények lendülete, míg a túloldalon Csuti Kornél továbbra is megállíthatatlannak bizonyult. Az egerszegi magasember kiugró teljesítményét ráadásul jól kiegészítette Szalay Domonkos és Makkos Dávid, míg fiataljainknál Ságodi csak időszakosan lelt társakra a kosarak gyártásában. A mérkőzés tehát tízpontos zalai diadalt hozott, viszont az egymás elleni összevetésben még mindig a DEAC áll jobban – köszönhetően az októberi, huszonhárommal megnyert összecsapásnak.

Zalakerámia ZTE KK U18 – DEAC Kosárlabda Akadémia U18 78-68 (17-10, 19-16, 21-28, 21-14)
DEAC KA:
Ságodi 23/9, Hibján -, Udemezue 9/3, Fekete 11, Hegedüs 2.
Csere: Czipka 7/3, Gadus -, Balázsi 3/3, Debreczeni -, Varga 3, Orosi 2, Magyari 8/3.
Vezetőedző: Kádár Tamás
Másodedző: Nemes Péter