U18: a végére “lesimázták” a rangadót!

Az elejét és a végét megnyomta a DEAC, így a listavezető 21 ponttal verte a második MAFC-ot.

A forduló rangadója volt az 5. körből pénteken délután pótolt DEAC U18-MAFC U18 mérkőzés a Fiú Junior Bajnokságban, hiszen a tabella első két helyezettje találkozott egymással az Oláh Gábor utcán. Szerencsére, az első negyed csak pár percig mutatta, hogy milyen közel vannak egymáshoz a felek a táblázaton, ugyanis a házigazdák nagyon belehúztak. 3 perc 30 másodpercnél még egyenlő, 4-4 volt az állás, aztán Czermann percei következtek, ő bedobott négy pontot, közte Fülep is egy hármats, s máris 11-4 volt ide. Ezt követően Kalassai és a többiek is beszálltak a pontgyártásba, így a negyed végére 18-8-ra hízott a DEAC előnye.

A második játékrész eleje viszont a MAFC-é volt, nálunk csak Hegedűs talált be, azonban az ő összesen három pontjára a vendégek héttel válaszoltak, nem csoda, hogy Kádár Tamás, a cívisvárosiak edzője időt kért négy és fél perc eltelte után. Madar Krisztián két sikeres büntetője jelezte a DEAC éledését, majd Ságodi is büntetett (24-15).
A vendégek ezt követően két triplát is dobtak, vagyis nem hagyták magukat leszakítani, egy perccel a vége előtt 31-25-re vezettünk. 43 másodperccel a vége előtt támadó faultot fújtak be ellenünk, amit Kádár Tamás hevesen vitatott, ám a büntetőt megítélték a MAFC-nak, amit értékesített is (31-26).

 

Parádés végjáték

A nagyszünet után rögtön dobtak egy hármast a fővárosiak, két pontra ráközelítve a házigazdákra, amire Kalassai egy közelivel válaszolt. Négy perccel a vége előtt elolvadt az előny, egyenlített a MAFC (36-36), sőt egy minutummal később már vezetett. Ságodi egy hárompontossal visszavette az előnyt, majd dobott egy közelit is, a játékos egyébként a lepattanók megszerzésében is jeleskedett ezen a délutánon. Ezt követően Fekete és Kiss is eredményes volt, 46-38-cal vághattunk neki az utolsó etapnak.

Az elején – többek között Kiss triplájának is köszönhetően – ismét elhúztunk, 51-40. Folyatódtak az izgalmak, a vendégeknél Matejovics volt eredményes közelről és büntetőből, szorosabbá téve a meccset. A negyed felénél 53-45 volt az állás, azaz semmi nem dőlt még el. Rákapcsolt a DEAC, Kalassai hárompontosa három perccel a vége előtt már 61-48-as eredményt jelentett! Másfél perc volt hátra, amikor a nagyot játszó Ságodi Róbert dobott 3+2 pontot, ezzel nem csak ő lett a legeredményesebb (19), de a lepattanózásban is ő játszott a leghasznosabban (14)! A végére nagyon kinyílt az olló, 71-50-re nyert a DEAC!

DEAC U18-MAFC U18 71-50 (18-8, 13-18, 15-12, 25-12)
DEAC: Ságodi 19/6, Turán 4, Hegedűs 3, Czermann 6, Kalassai 16/6. Csere: Fekete 4, Fülep 3/3, Madar 4, Magyari 4, Lovas -, Kiss 8/3, Papy -. Edző: Kádár Tamás.

Kádár Tamás: Igazi hullámzó utánpótlás-mérkőzés volt, egyszer fent, másszor lent… Az első és az utolsó negyeddel elégedett vagyok támadásban és védekezésben is, de összességében – a viszonylag kevés, 50 kapott pont ellenére is – tudunk ennél jobban is védekezni. Amikor járattuk a labdát támadásban, akkor jól játszottunk, abban kell fejlődnünk, hogy ezt minél gyakrabban és minél hosszabb ideig tudjuk produkálni.