U18: A Zalaegerszeg ellen folytatódik a meccsdömping

Hat nap alatt leforgása alatt harmadik mérkőzésére készül Faragó Péter legénysége; juniorjaink főtáblás csoportjuk sereghajtóját, a Zalakerámia ZTE KK együttesét fogadják péntek délután az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

U18-as csapatunk nem sokáig élvezhette vasárnap megszerzett éllovas pozícióját, miután szerda este a Kecskemét alakulata letaszította a trónról a debreceni ifjakat. A mieink azonban már pénteken javíthatják botlásukat, ugyanis a főtáblás hatos utolsó helyén álló együttese, a Zalaegerszeg érkezik a cívisvárosba.

Az A-csoport mostanra némileg szétszakadt; az első három helyezett, azaz az 5-2-es mérlegű Kecskemét, illetve az egyaránt 4-2-es sikerrátájú DEAC-Vasas páros meglépett a többiektől. Ugyan a negyedik Budapesti Honvéd győzelmeinek száma megegyezik a hajdúságiakkal és a pasarétiekkel, azonban nevük mellett négy vereség is szerepel. A Honvédot a 3-5-ös mutatóval rendelkező Paks követi, míg a sort a hét mérkőzés után mindössze egyetlen diadalt számláló ZTE gárdája zárja.

A fentebb leírtak alapján egyértelműen a fehér-feketék a találkozó esélyesei, akiknek a zalai odavágó alkalmával nem okozott problémát a papírforma érvényesítése. (86-104) Ez az eredmény viszont nem teljesen tekinthető kiindulási alapnak, hiszen az októberi ütközet során a mezőny jelenlegi legértékesebb játékosa, a 37,3-as VAL-értéket átlagoló Szalay Domonkos hiányzott az egerszegiek soraiból.  Szalay a legutóbbi fordulóban a Honvéd ellen sem lépett pályára, de amennyiben pénteken szerelést ölt, a Zete alaposan megnehezítheti akadémistáink dolgát.

Az összecsapás 16 óra 15 perckor kezdődik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, YouTube-csatornánkon szokás szerint élő közvetítéssel jelentkezünk.