U18: Alaposan megizzadtunk a két pontért

Álomszerűen rajtoló akadémistáink látszólag már az első félidőben eldöntötték a Budapesti Honvéd elleni rangadót, végül mégis csupán egyetlen találat döntött a mieink javára.

Fantasztikus formában indították juniorjaink a Honvéd elleni összecsapást; 4-4-ig még együtt haladtak a felek, a következő tizenöt egységet viszont kivétel nélkül az ihletett dobóformát kifogó hajdúságiak tették fel az eredményjelző táblára. (4-19) A faképnél hagyott házigazda Karda Dominik kosarai révén életjelet adott magáról a nyitó felvonás végén, de nyolcegységnyi DEAC-fór így is megmaradt a pihenőre. (18-26)

Faragó Péter legénysége a második negyedben újabb triplazáporral fogadta riválisát, a találkozó második 15-0-s debreceni szakaszát követően már tetemes különbség tátongott a két gárda között. (18-41) A félidő hátralévő részében állandósult a húsz körüli differencia, 46-26-os vendég vezetéssel fordultak a csapatok.

A játék képe a harmadik etap során sem változott jelentős mértékben, a cívisvárosi ifjak szépen tartották korábban kiépített előnyüket, és már-már a zsebükben érezhették a bajnoki pontokat. A periódus zárásaként azonban a fővárosiak egy 8-0-s rohamot produkáltak, aminek köszönhetően látótávolságon belülre kerültek – és még volt hátra tíz perc. (48-62)

A negyedik negyed elején Laluska Bence átmenetileg lehűtötte a felhevülő kedélyeket, ám a játékrész derekán Gyuricsek Ádám és Karda Dominik vezérletével a Honvéd óriási hajrába kezdett. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodó piros-fehérek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, erőfeszítéseiket pedig siker koronázta, miután egy perccel a lefújás előtt teljesen eltüntették hátrányukat. (73-73) Az idegek harcából mégis fiaink jöttek ki jobban: Orosi Bálint közelijére ugyan Gyuricsek még válaszolni tudott, ellenben Hőgye Partik duplájára már nem érkezett felelet – U18-asaik tehát a szezonban másodszor is felülkerekedtek a Budapesti Honvéd alakulatán, és 3-1-re módosították főtáblás mérlegüket.

Budapesti Honvéd U18 – DEAC Kosárlabda Akadémia U18 75-77 (18-26, 8-20, 22-16, 27-15)

DEAC KA: Varga F. 7/6, Hőgye 12/6, Laluska 12/6, Varga B. 10, Orosi 11.
Csere: Jankó 14/12, Szilágyi -, Gadus 9/9, Balázsi Á. -, Debreczeni 2, Seszták, Czipka.
Vezetőedző: Faragó Péter
Másodedző: Halmai Norbert