U18: Az ASE jött ki jobban a tűzpárbajból

Összesen kétszázhét pontot és több fordulatot is hozott a DEAC Kosárlabda Akadémia és az Atomerőmű SE juniorjainak szombat délelőtti csatája, mely végül a házigazda paksiak 106-101-es győzelmével zárult.

Elképesztő tempóban kezdték a mérkőzést a hazaiak, ihletett dobóformájuknak és Kékesi Kolos remeklésének köszönhetően korán tíz pontos előnyre tettek szert. (15-5) Akadémistáink a szintén kivaló napot kifogó Hőgye Patrik triplái révén érték el az üzemi hőfokot, majd fokozatosan eltüntették a különbséget, de Kékesit továbbra sem sikerült megállítaniuk; az ASE játékosa húsz egységgel a neve mellett fejezte be a nyitó felvonást, együttese pedig hárommal vezetett. (29-26)

A tolnaiak a folytatásban sem lassítottak, a második etap közepére visszaállt a kétszámjegyű differencia a felek között. (45-35) A cívisvárosiak támadó térfélen nyújtott teljesítményére egyáltalán nem lehetett panasz, hiszen a fehér-feketék negyvennyolc pontot szereztek az első félidőben, ellenben az ötvennyolc kapott egyértelműen rávilágított arra, hogy a védekezés tekintetében lesz mit megbeszélni a nagyszünetben.

A térfélcserét követően mégis tovább nőtt a távolság, a harmadik etap derekán már 71-55-ös paksi vezetést mutatott az eredményjelző. Faragó Péter időkérése után viszont gyökeres változás következett be a játék képében: Debreczeni Olivér lépett elő a mieink vezérévé, aki tizennégy egységgel járult hozzá egy 22-6-os hajdúsági szakaszhoz, és ezzel együtt a fordításhoz. (77-78)

Az utolsó periódus során visszaszerezte az ütközet feletti irányítást az ASE, Kékesi ismét belelendült a kosarak gyártásába – a záró tíz percre tizenhat pontot tartogatott – így a harmincötödik minutumra úgy tűnt, eldöntheti az összecsapást Jan Pavlík legénysége. (95-85) Juniorjaink reményeit a Hőgye Patrik-Debreczeni Olivér-Orosi Bálint trió találatai tartották életben, mi több, a hajrában egylabdányira felzárkóztak ifistáink. (100-98) Ennél közelebb azonban már nem tudott kerülni riválisához a DEAC, így Faragó Péter fiai elszenvedték első főtáblás vereségüket.

Atomerőmű SE U18 – DEAC Kosárlabda Akadémia U18 106-101 (29-26, 29-22, 19-30, 29-23)
DEAC KA:
Varga F. 5, Hőgye 36/18, Laluska 6, Varga B. 7, Orosi 9.
Csere: Debreczeni 28/3, Jankó 8/3, Szilágyi 2, Gadus -, Orbán -, Fekete B. -, Zalka.
Vezetőedző: Faragó Péter
Másodedző: Halmai Norbert