U18/B: Nem tudtuk megszakítani a listavezető jó szériáját

Halmai Norbert legénysége a Zsíros Akadémia Kőbánya vendégeként lépett parkettre a korosztályos bajnokság hétközi fordulójában. A hajdúságiak nagyot küzdöttek a fővárosiak ellen, ám a veretlenül álló Darazsak nem kegyelmeztek juniorjainknak sem.

A legutóbbi fordulóban hazai pályán győztek le az Óbudai Kaszások gárdáját akadémistáink, így sikerre éhezve utaztak a listavezetőhöz csütörtök délután. A házigazdák már a mérkőzés elején sem tétlenkedtek, a budapestiek kezdeti rohamát Hámornyik triplájával és Zalka kosarával próbálta lassítani a fehér-fekete együttes. (12-5) A negyed hátralévő pillanataiban Orbán és Antal hármasaival tapadtak juniorjaink, azonban a Hajdu és Demeter vezette budapestiek így is tovább növelték fórjukat. (26-18) A folytatás is hasonlóképpen alakult, a játékrész elején már a húsz pontot súrolta a differencia, így jókor jöttek Seszták és Hámornyik találatai. (39-23) A szünet előtt sem lassítottak a Darazsak, hiába próbálta Csécsei megmozdulásával leszorítani deficitét a debreceni együttes, a töretlen túloldali akciók eredményeként tizenkilenc egység volt a különbség a félidőre. (52-33)

A harmadik felvonásban rátettek egy lapáttal az eddigiekre a fővárosiak, így a DEAC-triplák ellenére is húsz felé tornázta előnyét a hazai csapat. (69-46) A záró felvonást megelőző minutumokban változatlanul magas fordulatszámon pörgött a rivális, amire Csécsei pazar hárompontosai sem jelentettek ellenszert: kerek harmincpontos hátránnyal vágtak neki a negyedik szakasznak. (82-52) Az utolsó periódusban minden erejüket mozgósítva tértek vissza a pályára Halmai Norbert tanítványai, Hámornyik és Csécsei szépen hárították a darazsak újabb ellépési kísérleteit, ám a dolgukat már nem tudták megnehezíteni, így az egyenlő pontszámú negyedik játékrész ellenére is magabiztosan őrizték kiépített fórjukat a Zsíros Akadémia fiataljai, ezzel megszerezve újabb skalpjukat. (100-70)

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – DEAC KA U18/B 100-70 (26-18, 26-15, 30-19, 18-18)

DEAC: Seszták 8/6, Csécsei 14/6,  Zalka 8/3, Orbán 10/6, Hámornyik 14/12, csere: Sólyom 3/3, Antal 13/3, Balai -, Kincses -, Mátyus -.

Edző: Halmai Norbert