U18/B: Újra a siker útján

A DEAC Kosárlabda Akadémia második számú junior alaklulata hazai pályán fogadta az Óbudai Kaszásokat vasárnap délben. A hajdúságiak a második etapra rendezték soraikat és végül tíz pontos győzelemmel nyugtázták a fordulót.

A mérkőzés elején nem igazán kapták el a fonalat akadémistáink, így az óbudai triplaesőt csak Debreczni duplája zavarta meg, ami kevésnek bizonyult a Kaszások kizökkentéséhez, ennek eredményképp a differencia néhány perc játék után már kétszámjegyűre kúszott. (4-21) A negyed hajrájában Csécsei hármasa egy kisebb hazai rohamot kezdeményezett, majd Debreczeni újabb megmozdulásaival tízre szorították a különbséget a játékrész végére. (11-21) A folytatásra rendezte a sorokat Halmai Norbert, a hajdúságiak Szilágyi és Kapic remekelésével tovább faragták deficitüket, majd Fekete szemfülességének köszönhetően öt perccel a szünet előtt egalizáltak. (23-23) Az első félidő hajrájában próbáltak előnyt kovácsolni maguknak a házigazdák, amit többek közt Fekete és Balai pazar hármasaival hamar abszolváltak, majd a gyors fővárosi kontrák ellenére is tartani tudták a minimális fórt. (38-37)

A nagyszünet után felváltva estek a találatok, de Szilágyi révén maradt a debreceni vezetés. (45-42) Az utolsó felvonás előtti minutumokban sem adta fel az Óbuda, és szorosan tapadt a DEAC-ra, akik Debreczeni dupláival azonban négy pontos előnyre tettek szert a negyedik periódusra. (53-49) A záró etapot Csécsei és Szilágyi tripláival indították a cívisvárosiak, majd Balázsi volt eredményes részünkről, így már kétszámjegyű fórnak örvendtek akadémistáink öt perccel a vége előtt. (63-53) A végjátékban szép akciókkal tovább növelték a különbséget a fehér-feketék, majd újfent triplákkal próbáltak kompenzálni a vendégek, de végül magabiztosan zárták le az összecsapást a házigazdák.

DEAC KA U18/B – Óbudai Kaszások/A 74-64 (11-21, 27-16, 13-11, 21-15)

DEAC: Szilágyi 17/3, Mátyus -, Fekete 9/3, Balai 7/3, Debreczeni 14, csere: Antal -, Hámornyik -, Seszták 4, Kapic 8/6, Csécsei 8/6, Balázsi 4, Papp 3.

Edzők: Halmai Norbert, Nagy Lajos

Halmai Norbert: -Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert hátrányból képesek voltak visszajönni a mérkőzésbe. Azt gondolom megérdemelten győztünk, viszont azt nem értem miért kezdtünk ilyen gyengén, ebben valószínű én is ludas lehetek, de ennek meg fogjuk keresni az okát, és nem szeretnénk, ha a jövőben ilyesmi előfordulna.