U18: Botlás Kecskeméten

Pethő Ákos legénysége az első negyed végétől kezdve futni kényszerült az eredmény után, a néhány ígéretes periódus azonban kevésnek bizonyult a fordításhoz.

A DEAC és a Kecskemét is győzelemmel kezdte a rájátszást, a mieink a Vasas Akadémiát verték hazai pályán, míg a hírös város ifjoncai nagy meglepetést okozva az NKA Pécs otthonából hozták el mindkét bajnoki pontot.

A pénteki ütközet során a fehér-feketék rajtoltak energikusabban, Fekete-Gál Csongorék gyorsan 9-2-s vezetésre tettek szert. A házigazda játékmegszakítása elégnek bizonyult a sorok rendezésére, meg is kezdték a felzárkózást, a nyitónegyed hajrájában pedig maguk mögé is utasították az alaposan beragadó hajdúságiakat, köszönhetően egy 12-1-s futásnak. (14-10) A Pethő-legénység Makray Áron triplájával még a szünet előtt életjelet adott, ám az utolsó szó így is a kecskemétieké lett, 16-13-nál zárult a felvonás.

A folytatásban Varga Ferenc villanásai révén tapadt riválisára a DEAC, de az előnyt nem sikerült visszaszereznie. A félidő derekán aztán újfent hullámvölgybe kerültek a cívisvárosiak, amit kegyetlenül ki is használtak az ekkor főként Szemerédi Béla eredményességére építő Bács-Kiskun vármegyeiek. A tizenhetedik percben már kétszámjegyű differencia tátongott a csapatok között, végül 40-26-os állásnál érkezett el a némileg tanácstalan növendékeink számára kisebbfajta megváltást hozó dudaszó. (40-26)

A szükségszerű megújulás sajnos elmaradt Szász-Veres Márkéktól, sőt, a harmadik etap korai szakaszában a Kecskemét játékosa, Mészáros Botond tőrdöféssel felérő hármast süllyesztett el a deficitet foggal-körömmel faragni igyekvő debreceniek gyűrűjébe, ekkor már hússzal járt előrébb a KKA. (46-26) A játékrész második felében aztán Csécsei Gergő vezényletével végre egy, a korábbiaknál ígéretesebb periódust produkáltak akadémistáink, amivel hosszú idő után látótávolságon belülre tudtak kerülni. (51-39)

Az utolsó tíz minutum sem indult rosszul, Orbán Imre egy távolival jelentkezett, Csécsei pedig továbbra is megbízhatóan teljesített. A végjátékhoz közelítve jó kulcsember lévén Fekete-Gál Csongor vette hátára övéit, be is nézett tíz alá a DEAC, azonban a hazaiak mestere remekül felismerte a krízishelyzetet, és egy időkéréssel megtörte együttesünk lendületét. A taktikai pihenőt követően a Kecskemét fokozatot váltott, és két, lélektanilag megfelelően időzített találattal eldöntötte a találkozót. A lefújás előtti, az összecsapás kimenetele szempontjából már jelentéktelen időszakban kinyílt az olló, így tizenhét egységnyire hízott a különbség, juniorjaink összességében tizenhét ponttal, 73-56-ra maradtak alul.

Kecskeméti KA/A-DEAC Kosárlabda Akadémia U18 73-56 (16-13, 24-13, 11-13, 22-17)

DEAC KA: Fekete-Gál 16/3, Varga F. 14/3, Szász-Veres 2, Orbán 10/6, Szabó-Zsámba 2.
Csere: Csécsei 9/3, Váróczy -, Makray 3/3, Nagy K. -, Zalka -, Mátyus, Balai.
Vezetőedző: Pethő Ákos
Másodedző: Halmai Norbert