U18: Diadalt hozott a mutatós második félidő

Feledhető első húsz perc után a nagyszünetben rendezte sorait a DEAC Kosárlabda Akadémia junior csapata, és a második félidőben kiváló teljesítményt nyújtva végül magabiztosan legyőzte a Budapest Honvéd együttesét a bajnokság nyolcadik körében.

Két vereséget követően a Budapesti Honvéd gárdája ellen igyekeztek javítani U18-as akadémistánk szombat délután. Kádár Tamás ezúttal nem számíthatott a centerposztról hiányzó Magyari Kristófra, kinek helyét Hegedűs Brúnó foglalta el a kezdőötösben. Visszatért azonban Fekete Csongor – az ő játékára egy héttel ezelőtt, a Vasas elleni ütközet során is nagy szüksége lett volna a hajdúsági alakulatnak.

Ha már a pályán volt, Fekete meg is szerezte a találkozó első pontjait, erre a piros-feketék zsinórban hattal feleltek. Fekete nem hagyta annyiban a dolgot, és újabb három egységet szerzett, de nem igazán lelt társra, míg a túloldalon többen is kivették a részüket a kosarak gyártásából. 13-5-ös vendég vezetésnél Kádár mester időt kért, Gadus Bogdán, majd Ságodi Róbert is betaláltak, a DEAC pedig feljött, de a nyitónegyed hajrája újfent a fővárosiaknak sikerült jobban, akik hategységnyi fórral fejezték be a játékrészt. (10-16)

A folytatásban tovább hízott a budapestiek előnye, Kiss Benedek tripláját követően már kétszámjegyű különbség szerepelt a felek között. (13-25) A hullámvölgyből Promise Udemezue villanásai húzták ki a debreceni fiatalokat, nigériai származású akadémistánk egymaga futott egy 9-0-s etapot, mellyel egylabdányira csökkentette a mieink hátrányát. (22-25) A félidő végéhez közelítve azonban ismét magasabb fordulatszámra kapcsoltak a kispestiek, és egy 10-1-es rohammal visszaállították a korábbi, tizenkét pontos differenciát a nagyszünetre. (23-35)

A fordulás után Gadus lépett elő a cívisvárosi felzárkózás élharcosává, gyorsan elsüllyesztett két hármast és egy közelit, ezzel mindössze egy perc leforgása alatt nyílttá varázsolta a partit. (31-35) Ihletett formába kerülő hátvédünket ekkor szabálytalanság árán sem lehetett feltartóztatni, hiszen a büntetővonalon sem remegett meg a keze, de amikor kicsit elfáradt, Hegedűs Brúnó átvette tőle a stafétabotot. A DEAC a teljes harmadik negyed során ellenfele sarkában volt, de a fordításra egészen a harmincadik minutumig várni kellett: az áttörést Varga Boldizsár 2+1-es akciója hozta meg. (48-45)

A záró felvonásra a szokottnál valamivel visszafogottabban muzsikáló Ságodi is beindult, innentől pedig már nem volt megállás, ifistáink megállíthatatlanul zakatoltak a győzelem felé. Támadásról támadásra nőtt a távolság, amihez nagyban hozzájárult, hogy fiataljaink ezen periódusban jóformán hármasával szerezték a pontokat. A 74-61-es végeredményt Fekete állította be, ezzel keretes szerkezetbe foglalva a mérkőzést, csapatunk pedig a sikernek köszönhetően megszilárdította második helyét a bajnoki tabellán.

DEAC Kosárlabda Akadémia U18 – Budapesti Honvéd SE U18 74-61 (10-16, 13-19, 25-10, 26-16)
DEAC:
Ságodi 17/6, Hibján -, Udemezue 9/3, Fekete 10, Hegedüs 11.
Csere: Gadus 16/9, Varga 11/3, Czipka -, Debreczeni -, Bankó -, Balázsi -, Zsiros -.
Vezetőedző: Kádár Tamás