U18: “egyénileg mindenki fejlődött”

Véget ért a rájátszás a Fiú Országos Junior Bajnokságban, a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as csapata a Piros csoportban mutatott teljesítményének köszönhetően bejutott a májusi döntőbe. A szusszanásnyi szünethez jutó gárda vezetőedzőjét, Kádár Tamást kérdeztük meg az eddig eltelt időszakról.

Milyen nehézségeket okozott a csapatnak a COVID a bajnokság mögöttünk hagyott szakaszában?

Sajnos minket se került el a vírus, tíz napot töltöttünk karanténban. Előre kiszámíthatatlan időszakon vagyunk túl, mérkőzéseink maradtak el, kerültek át másik időpontba. De a lényeg, hogy a bajnokság ment és tudtak játszani a csapatok.

Mi az, amivel elégedett voltál, és mi az, ami bosszúságot okozott?

Egyénileg szerintem mindenki fejlődött, tehát a játékosok előre tudtak lépni. Ez mindenképp pozitívum. Csapatként hullámzóan teljesítettünk. Voltak kifejezetten jó mérkőzéseink, de becsúsztak olyan vereségek is, amelyeknek nem lett volna szabad.

Melyik meccsek jelentették a csúcs- illetve a mélypontokat?

A Rátgéber Akadémia ellen két győzelmet is tudtunk szerezni, ez mindenképpen nagy szó. Ellenben a Sopron és Zsíros Akadémia ellen pedig egyet sem.

Mennyit lendített a teljesítményeteken Kovács Ákos csatasorba állítása a rájátszás vége felé?

Ákos jó játékos, több poszton bevethető. Egyértelmű, hogy a csapat egyik vezére lesz, de egyelőre a beépítésén dolgozunk. Fontos hogy Ő is és a többiek is megtalálják a helyüket a csapatban, így lehetünk igazán sikeresek.

Mit vársz a folytatástól?

A következő egy hónapban többet tudunk majd egész kerettel dolgozni az edzéseken. Ezekből az alkalmakból a lehető legtöbbet kell kihoznunk, hogy fejlődni tudjunk, mint csapat. A döntő más lebonyolítású lesz, mint ahogy azt megszokhattuk, nincs hibázási lehetőség. Szeretnénk mind a három mérkőzésünket megnyerni és bajnokként hazatérni a fővárosból.