U18: Élre törtek a juniorok!

Remek kezdéséből származó előnyével jól gazdálkodott U18-as csapatunk, mely a végjáték izgalmai során tartásáról is tanúbizonyságot tett – Faragó Péter alakulata négy ponttal legyőzte a Vasas Akadémia gárdáját, s elfoglalta a pasarétiek helyét a táblázat élén.

Akadémistáink hatalmas elánnal vetették bele magukat a listavezető Vasas elleni ütközetbe, ami érezhetően meglepetésként érte a fővárosiakat. Orosi Bálinték egy 6-0-s etappal rajtoltak, majd agresszív védekezésüknek, és az ebből adódó könnyű kosaraknak köszönhetően az első negyed derekára már kétszámjegyű előnyt birtokoltak. (17-7) A vendégek mestere, Harald Stein ekkor egy időkéréssel igyekezett felrázni övéit, terve azonban csupán részsikereket hozott, mivel az éledező angyalföldiek gyűrűjében Jankó Csaba még a pihenő előtt elsüllyeszett két triplát, tovább növelve a cívisvárosi fórt. (23-12)

A távoli dobásokat a folytatásban is jól időzítette a DEAC, Gadus Bogdán és Laluska Bence is kritikus pillanatban talált be. Ifistáink fegyelmezetten kosárlabdázva kordában tartották a piros-kékek felzárkózási kísérleteit, a félidő slusszpoénjaként pedig Laluska egy dudaszós hármassal jelentkezett – 43-34-es hazai vezetéssel fordultak a felek.

A térfélcserét követő percekben hét pont körül állandósult a különbség, ám a harmadik etap középső szakaszában a Vasas akarata érvényesült inkább, így Pleesz Gergőék egy híján teljesen ledolgozták hátrányukat. (47-46) Hőgye Patrikot viszont nem igazán tudták feltartóztatni, a hajdúságiak kiválósága sorra harcolta ki a faultokat, és zömében értékesítette is a szabálytalanságokért járó büntetőket. A Hőgye-egypontosok révén némileg fellélegezhettek a fehér-feketék, a záró felvonást megelőzően ismét hétegységnyi differencia szerepelt az eredményjelzőn. (57-50)

A férfias küzdelemben mindkét fél elfáradt, az utolsó periódus hosszas állóháborúval indult. A végjátékhoz közelítve a lépéskényszerben lévő pasarétiek megkezdték hajrájukat, Szilágyi Ábel villanásaival ki is egyenlített a Stein-legénység egy minutummal a lefújás előtt. (63-63) A nyerőember is Szilágyi lett, de a DEAC Szilágyija; Szilágyi Péter 2+1-es akciójára ugyanis már nem érkezett válasz.  Fiataljaink tehát megszerezték negyedik bajnoki győzelmüket is, ez a diadal ráadásul különösen értékes, hiszen Faragó Péter csapata ezzel a tabella élére ugrott.

DEAC Kosárlabda Akadémia U18 – Vasas Akadémia U18 67-63 (23-12, 20-22, 14-16, 10-13)

DEAC KA: Varga F. 4, Hőgye 14/6, Laluska 8/6, Varga B. 7, Orosi 4.
Csere: Jankó 11/9, Szilágyi 9, Gadus 10/6, Balázsi Á. -, Orbán, Czipka, Zalka.
Vezetőedző: Faragó Péter
Másodedző: Halmai Norbert