U18: Érvényesült a papírforma, négyből négy!

U18-as csapatunk magabiztosan, 89-65-re verte a PVSK gárdáját a Nemzeti Fiú Junior Bajnokság szombati játéknapján. Kádár Tamás fiai tehát továbbra sem találnak legyőzőre, és vezetik csoportjukat.

A három kör után százszázalékos mérleggel álló DEAC a főtáblán még nyeretlen PVSK-t fogadta a Nemzeti Fiú Junior bajnokság negyedik fordulójában. Esélyeshez méltón kezdték a találkozót a hazaiak, Hegedűs Brúnó három pontja után Fekete Csongor zsákolt, ezzel 5-0-ra alakítva az állást. Az első pécsi kosárra Magyari Kristóf egy triplával felelt, majd Czipka Milán dobott egy ziccert, mely után időt kértek a vendégek. (10-2) A játékmegszakítás után a baranyaiak Márkus Péter révén kozmetikáztak az eredményen, de Ságodi Róbert már a következő akcióból válaszolni tudott. A negyed végére azért valamelyest magukra találtak a pécsi ifjak, 23-15-ös állásnál fejeződött be a nyitó játékrész.

Huszka Boldizsárék átmentették lendületüket a második felvonás elejére is, Gróf Máté közelijével négy pontra zárkózott fel a PVSK. (27-23) Ekkor újfent Ságodi pillanatai következtek, aki hol maga volt eredményes, hol társait hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A félidő hajrájában aztán beindult a debreceni henger, minden eddiginél jobban kinyílt az olló, a remek periódust pedig Udemezue dudaszós találata koronázta meg. (52-35)

A fordulás után Márkus révén igyekeztek közelíteni a vendégek, de a hatalmas játékkedvvel kosárlabdázó Ságodival továbbra sem tudott mit kezdeni a mecsekaljai védelem. Magyari magasember létére időről időre finom kezéről is tanúbizonyságot tett, a huszonnegyedik percre húszegységnyire hízott a hajdúsági fór. (63-43) A PVSK szemmel láthatóan megtört a harmadik etap derekán, melyet kihasználva a fehér-feketék gyakorlatilag el is döntötték az érdemi kérdéseket. (73-49)

Az utolsó tíz perc nem is tartogatott további izgalmakat, a győztes kilétéhez nem férhetett kétség. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, az ütközet kulcsfigurája egyértelműen a cívisvárosiak karmestere, Ságodi Róbert volt, (25 pont, 5/7 távoli, 33 VAL), de a palánkok alatt domináló Fekete Csongor (17 pont, 13 lepattanó, 35 VAL) és Magyari Kristóf (16 pont, 20 VAL) is maradandót alkotott. A DEAC tehát továbbra is hibátlan, Kádár Tamás tanítványai még mindig a B-csoport élén állnak.

DEAC Kosárlabda Akadémia U18 – PVSK NKA u18 89-65 (23-15, 29-20, 21-24, 16-16)
DEAC KA:
Ságodi 25/15, Czipka 4, Magyari 16/6, Fekete 17, Hegedűs 7.
Csere: Bankó 5, Udemezue 5/3, Seszták 5, Lakatos 3/3, Debreczeni 2, Bernáth -, Papp -.
Vezetőedző: Kádár Tamás

Kádár Tamás – A győzelem ellenére nem vagyok elégedett, ritmustalanul kosárlabdáztunk. A siker a jó támadójátékunk eredménye, de ennél sokkal színvonalasabb teljesítményre is képesek vagyunk. Természetesen azért gratulálok a fiúknak a két pont megszerzéséhez, hiszen minden diadal értékes.