U18: Főpróba a döntő előtt

Vasárnap befejeződik a Nemzeti Fiú Junior Bajnokság rájátszása – a DEAC Kosárlabda Akadémia alakulata a zárókörben a listavezető NKA Pécs együtteséhez látogat. Amennyiben Kádár Tamás legénysége győzni tud a Mecsekalján, biztosan a negyedik helyről várhatja az országos döntőt – igaz, Pécsett még egyetlen gárda sem tudott nyerni a 2021-22-es bajnoki kiírás során.

Akadémistáink elsőszámú célkitűzésüknek már eleget tettek, a hajdúsági fiatalok ugyanis két fordulóval ezelőtt Dombóváron aratott sikerükkel megváltották tikettüket a fináléba. A fehér-fekete ifjak azóta a Soproni Sportiskolát is felülmúlták (91-80), így a tabella negyedik fokára ugrottak. A jelenlegi pozíció megőrzése kapcsán a mieink sorsa saját kezükben van – ha Magyari Kristófék diadalmaskodni tudnak az NKA otthonában, a MAFC-Honvéd találkozó eredményétől függetlenül negyedikként jutnak a döntőbe. Ennek viszont csekély a jelentősége, tekintve, hogy a negyedik és az ötödik helyen kvalifikáló alakulat is ugyanazon négyesbe kerül majd.

A Rátgéber Akadémia U18-asait korántsem egyszerű feladat legyűrni, különösen saját pályájukon, ahol Schmera Gergelyék még veretlenek a szezonban. A cívisvárosiak a harminckilenc egységig jutó Ságodi Róbert vezényletével alaposan megszorongatták riválisukat a Szent Efrém Tornacsarnokban rendezett odavágón, de a pécsiek végül három egységgel jobbnak bizonyultak márciusban. (81-84) Vladan Glavinic tanítványai számára– a hazai makulátlanság megőrzésén kívül – az ütközetnek nincs érdemi tétje, helyük garantált a rájátszás táblázatának élén. Ez egyben azt is jelenti, hogy a két csapat a nyolcas döntő csoportkörében is összemérheti majd tudását.

A 15 órakor kezdődő mérkőzés kimeneteléről természetesen beszámolunk honlapunkon.