U18: Heroikus csatában kerekedett felül a Vasas

Hatalmas küzdelmet hozott a Nemzeti Junior Bajnokság hetedik fordulójának rangadója: Kádár Tamás legénysége tizenhét pontos hátrányból fordított a Vasas Akadémia ellen, de végül ez sem bizonyult elégnek a győzelemhez szombat délután.

A két gárda egészen a feldobástól kezdve egymás torkának ugrott, óriási energiákat mozgósítottak a felek. A nagy akarás azonban a pontos befejezések rovására ment, a nyitó játékrész leginkább kihagyott ziccerekben és eladott labdákban bővelkedett. Azért persze szép megoldások is akadtak, ilyen volt Hibján Máté és Ságodi Róbert triplája, de Udemezue szerelései is élményszámba mentek. A mérleg nyelvét a kispadról beszálló Jankó Csaba megmozdulásai billentették a mieink javára, négy pontos debreceni vezetéssel ért véget az első negyed. (16-12)

A folytatásban sem csökkent az intenzitás, a csapatok egészpályás letámadással igyekeztek hibára kényszeríteni a másikat. Az adok-kapokból a Vasas jött ki jobban, a pasarétiek fokozatosan eltüntették a különbséget, és a félidő derekán előnybe kerültek. (27-29) A piros-kékek lendületét Kádár Tamás időkérései sem tudták megtörni, így Stephen Arigbabu tanítványai vonulhattak kedvezőbb helyzetből a nagyszünetre. (33-39)

A fordulás után is a vendégek akarata érvényesült, a huszonnegyedik minutumra kétszámjegyűre hízott a budapesti fór. (37-50) A harmadik etap közepén úgy tűnt, végleg kicsúszik akadémistáink kezéből az irányítás (42-59), de Ságodi kosarai visszahoztak némi reményt az utolsó felvonás kezdete előtt. (49-61)

A végjátékban mindent egy lapra feltéve rohamoztak a cívisvárosiak; ismét Ságodi lépett elő főszereplővé, kinek vezényletével a hajrában karnyújtásnyi közelségbe került a fordítás a DEAC számára. (68-69) Ez a következő akcióból meg is valósult: Hibján bravúros ziccere talpra ugrasztotta a Szent Efrém Tornacsarnok közönségét. (70-69) A kedélyeket Pleesz Ádám duplái hűtötték le, pár pillanat erejéig fellélegezhetett a Vasas. (70-73) Az izgalmaknak azonban itt még korántsem volt vége, Magyari és Ságodi egy-egy büntetővel közelebb hozta övéit, majd utóbbi kiharcolta az utolsó támadás jogát is. Természetesen a meccslabda is a kirobbanó formában kosárlabdázó Ságodi kezébe került, de kísérletét ezúttal sajnos nem koronázta siker.

 Az angyalföldi alakulat győzelmével megelőzte a DEAC-ot a tabellán, ifistáink a főtábla B-csoportjának második helyére csúsztak vissza.

DEAC Kosárlabda Akadémia U18 – Vasas Akadémia U18 72-73 (16-12, 17-27, 16-22, 23-12)
DEAC KA:
Ságodi 28/9, Gadus-, Hibján 7/3, Udemezue 9, Magyari 8/3.
Csere: Jankó 6/3, Czipka 4, Varga 3, Debreczeni 3/3, Hegedüs 4, Orosi -, Seszták.
Vezetőedző: Kádár Tamás

Kádár Tamás: – A Vasas ránk tudta erőltetni az akaratát, nehezen találtuk meg a ritmust az agresszív letámadás ellen, végül ez bizonyult döntőnek. A védekezésünk a második negyed kivételével többnyire működött, és a karakterünket is megmutattuk, hiszen nagy hátrányból is talpra tudtunk állni. Sajnos a végén nem sikerült értékesíteni a meccslabdát, de ez megesik, azon kell dolgoznunk, hogy legközelebb ne egy akción álljon vagy bukjon a győzelmünk.