U18: Idegenben sem jelentett gondot a Falco 

Harminchét pontos győzelemmel lépett újra a siker útjára Pethő Ákos legénysége a Nemzeti Fiú Junior bajnokság 6.fordulójában Szombathelyen.

A pécsi fiaskó után Szombathelyre utazott junior együttesünk, ahol a Falco-Vulcano Energia KC U18-as csapata ellen bizonyíthatott a korosztályos bajnokság vasárnap délutáni fordulójában. A kezdeti minutumok kosárcsendjét Sándor törte meg hazai részről, a túloldalon pedig Váróczy válaszolt. A puhatolózós nyitóperceket követően felváltva estek a találatok, és már úgy tűnt, hogy egállal zárul az első tíz perc, amikor a szakasz hajrájában Szász-Veres jól helyezett középtávolijával két pontos hajdúsági fórt írtak az Arena Savaria eredményjelzőjére a mieink. (14-16)

A folytatásban magasabb fokozatba kapcsoltak a cívisvárosiak és Fekete hármasával robbantották az etapot, ezután pedig Szilágyi és Szász-Veres akcióira Fekete-Gál tett rá még egy lapáttal, a futásuk eredményeként pedig Vass középtávolija ellenére is már tízzel mentek juniorjaink. (16-26) A nagyszünetet megelőző percek is a hajdúságiakról szóltak, akik Fekete-Gál vezényletével megduplázták előnyüket a periódus során mindössze hét pontig jutó Falco ellen. (21-42)

A fordulás után is igyekezett tartani a második negyed intenzitását a Pethő legénység és továbbra is Fekete-Gáll révén robogtak tovább, majd amikor Váróczy kiváló triplája után már a harmincat súrolta a felek közötti különbség, Mezőfi vezényletével próbálta behozni lemaradását a Szombathely. (26-56) A záró szakasz előtt szerette volna megszilárdítani előnyét a Debrecen, így többek között Csécsei és Orbán akcióival, a hazai felzárkózási kísérletek közepette is ledolgozhatatlannak tűnő harmincöt pontos előnnyel várhatták a folytatást. (33-68)

Ifistáink az utolsó etapban így kellő higgadtsággal léphettek újfent parkettre, akik Csécsei és Nagy révén még bebiztosították rögtön a periódus elején a vendég diadalt eredményező differenciát. A hajrában ugyan a vasiak még Pesti és Mezőfi kosaraival igyekztek kozmetikázni, ám akadémistáink Szabó-Zsámba és Orbán megoldásaival végérvényesen lezárták az összecsapást. (53-90)

Falco-Vulcano Energia KC U18-DEAC Kosárlabda Akadémia U18 53-90 (14-16, 7-26, 12-26, 20-22)

DEAC: Fekete-Gál 22/3, Kapic, Szász-Veres 10, Szilágyi 10/6, Szabó-Zsámba 2.

Csere: Váróczy 10/3, Nagy 3, Orbán 14, Csécsei 11, Mátyus -, Fekete 8/6, Makray -.

Vezetőedző: Pethő Ákos

Másodedző: Halmai Norbert