U18: Két pontot ért a remek véghajrá

Szenzációsan sikerült utolsó negyedének köszönhetően legyőzte a Vasas Akadémia együttesét junior csapatunk a rájátszás második mérkőzésén. Kádár Tamás és Horváth Imre tanítványait főként a Czermann-Kiss-Kalassai trió ponterős játéka vezette sikerre.

A Kaposvár nagyarányú legyőzése után önbizalommal telve várhatták a Vasas Akadémia elleni összecsapást juniorjaink. Szarvaikat azonban korán letörték a fővárosiak, akik egy 12-2-es futással indították a találkozót. A kétszámjegyű hátrányon Kiss Kolos vezetésével igyekeztünk faragni, Kalassai Martin negyedvégi triplájával sikerült is egylabdányi távolságra kerülnünk. (18-21)

A második etap elején Kalassai egy újabb hármassal jelentkezett, így 21-21-nél döntetlent mutatott az eredményjelző. A főként Lakatos Máté kosaraira építő vendégek újra magukhoz tudták ragadni a kezdeményezést, de ekkorra Czermann Patrik is játékba lendült, kinek hathatós közreműködésével 32-30-nál már a DEAC vezetett. A félidőt mégis a piros-kékek zárták előnyben, hiszen Cseh Botond 38-38-nál zsinórban három büntetőt is értékesített. (38-41)

A fordulás után is fej-fej mellett haladtak felek, egészen a huszonötödik minutumig, ekkor a pasarétiek kilenc egységgel jártak előrébb. (44-53) A játékrész végére azonban ismét ledolgozták hátrányuk nagyrészét a Kádár-legények, a harmincadik percben ismét csak három volt a két alakulat között. (58-61)

A záró felvonásban aztán hengereltek ifistáink, Kalassai harmadik távolijával 63-63-nál kiegyenlítettünk, és innentől kezdve nem volt megállás. A fehér-fekete fiatalok fokozatosan bedarálták ellenfelüket, két perccel a vége előtt Madar Kristóf trojkája pedig a kegyelemdöfést is bevitte a Vasas akadémistáinak. A 24-10-re megnyert utolsó negyed tehát hazai győzelmet eredményezett, a meccs legjobbja címet pedig a 20 pontig és 14 lepattanóig (9 támadó!) jutó Czermann Patrik zsebelte be.

DEAC Kosárlabda Akadémia U18 – Vasas Akadémia U18 82- 71 (18-21, 20-20, 20-20, 24-10)

DEAC U18: Madar Krisztián -, Kiss 15/3, Kalassai 24/9, Turcsik -, Czermann 20/3
Csere: Ságodi 8, Fekete 5, Madar Kristóf 5/3, Lovas 3/3, Hegedűs 2, Turán -, Sajgó.
Vezetőedző: Kádár Tamás
Másodedző: Horváth Imre