U18: kiélezett küzdelemben nyert a DEAC

A MAFC ellen vívott idegenbeli találkozót csütörtök este a DEAC U18-as gárdája az Fiú Országos Junior Bajnokságban. Kádár Tamás együttese a tabella élén állva várhatta a mérkőzést, s bár a fővárosiak elleni meccs eredményét nem viszik tovább a folytatásban a debreceniek, már csak presztízsből is meg akarták nyerni az összecsapást.

Triplával adta meg a mérkőzés alaphangját a MAFC az első percben, ám ezt követően beindultak a vendégek és 5-10-re már ők vezettek a 4. minutumban. Czermann vezérletével diktálta a tempót a cívisvárosi alakulat, ám jött egy 11-0-s etap a hazaiak részéről, s máris megnyerték az első negyedet (28-22).

Nem csak az említett Czermann Patrik, hanem Madar Krisztián is ponterősen kosárlabdázott, ennek is köszönhetően a második etapot megnyerte a DEAC együttese, azonban a nagyszünetre még mindig a MAFC vonulhatott előnnyel.

Továbbra is nagy küzdelem zajlott a pályán, és a MAFC növelni tudta előnyét a harmadik játékrész első perceiben. A 27. minutumban Madar hármasa 56-50-re módosította az állást, majd a negyed végén Papy triplája még szorosabbá tette az eredményt a záró felvonásra (64-60).

Az utolsó negyed eleje még a vendéglátóké volt inkább, de az utolsó percekben bedarálta ellenfelét a DEAC, igaz, a 39. minutumban még 87-82 volt oda. Madar Krisztián két büntetőjével zárkózott a Debrecen, majd ugyanő szerzett egy triplát, és máris egyenlő volt az állás! Ismét Madar következett egy közelivel, majd Fekete Csongor is szerzett két pontot, így a házigazdák kosara már csak kozmetikázta az eredményt (89-91).

MAFC-DEAC 89-91 (28-22, 16-18, 20-20, 25-31)
DEAC: Lovas 9, Madar Krisztián 20/6, Hegedűs 3, Fekete 16/6, Czermann 25. Cerék: Papy 11/9, Magyari 1, Sajgó 2, Turcsik -, Madar Kristóf 4. Edző: Kádár Tamás.
Kádár Tamás: Egy nagyon fizikális meccset sikerült megnyernünk. Sok dolgot láttunk vissza a gyakoroltak közül. Gratulálok a csapatomnak!