U18: Következő állomás: Hamburg!

Három nap alatt négy mérkőzést vívnak Faragó Péter tanítványai Németországban, a rangos nemzetközi utánpótlás-versenysorozat, az EYBL keretein belül.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, U18-as együttesünk a Budapesti Honvéd legyőzésével kezdte meg szereplését a Nemzeti Junior Bajnokság 2022-23-as kiírásának főtábláján. A honi pontvadászat folytatása előtt – ifistáink Zalaegerszegre látogatnak október 21-én – nemzetközi vizekre eveznek Faragó Péter fiai, akik október 14. és 16. között az EYBL hamburgi fordulóján mérettethetik meg tudásukat. A kizárólag 2006-os és 2007-es születésű játékosokkal elutazó debreceniek az elkövetkezendő három napban megütköznek az angol London Elite BC, a román Stiinta Bukarest, a bolgár Balkan Botevgrad valamint a házigazda NTSV-Wildcats Hamburg gárdájával is – ebben a sorrendben. Akadémistáink a pénteki és a vasárnapi játéknapon egyszer lépnek majd pályára, míg szombaton két találkozó is vár rájuk. Eredményeikről természetesen beszámolunk honlapunkon.

A DEAC Kosárlabda Akadémia programja:
10. 14. 13:30 – DEAC KA – London Elite BC (angol)
10. 15. 11:30 – DEAC KA – Stiinta Bukarest (román)
10. 15. 17:30 – DEAC KA – BC Balkan Botevgrad (bolgár)
10. 16. 13:00 – NTSV-Wildcats Hamburg (német) – DEAC KA

Az utazó keret:
Fekete-Gál Csongor, Váróczy Gergő, Szilágyi Péter, Varga Ferenc, Csécsei Gergő, Laluska Bence, Antal Eric, Orbán Imre, Fekete Balázs, Mátyus Marcell, Zalka Csongor, Sziegl Gábor.