U18: Következő megálló: Sopron

Hosszú és rendkívül nehéznek ígérkező túra előtt állnak a DEAC Kosárlabda Akadémia juniorjai: Kádár Tamás legénysége Sopronban lép pályára csütörtök délután a bajnoki rájátszás harmadik fordulójában.

Kalandosan indult a rájátszás a fehér-fekete fiatalok számára, azonban ifistáink a rendkívüli helyzet és a rögtönzött teremcsere ellenére is magabiztosan verték a Dombóvár gárdáját előző körben. Fekete Csongoréknak ezúttal várhatóan még nehezebb dolguk lesz, hiszen kedd délután az idei szezonban otthon még veretlen Sopron együtteséhez látogatnak.

A hűség városának akadémistái imponáló, 12-2-es mérleggel abszolválták az alapszakaszt, így nyolcasuk első helyén kvalifikálták magukat a bajnokság következő fázisába. Carlos Vallejo tanítványai saját parkettjükön félelmetes formát mutatnak a 2021-22-es kiírás során, tizennyolc pontnál közelebb még senki sem tudott kerülni hozzájuk a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. A legjobb nyolc között eddig egy győzelem és egy vereség szerepel a nevük mellett, így pillanatnyilag közvetlenül a mieink felett, azaz a harmadik helyen tanyáznak a tabellán. Ahhoz, hogy a hajdúságiaknak legyen esélye bevenni a soproni fellegvárat, mindenképpen kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az A-csoportos kerettag, Csátaljay Péter-Csendes Péter párosra, de a szintén rendkívül tehetséges Szabó Dánielnek és Flasár Botondnak sem szabad lekerülnie fiaink radarjáról.

Az összecsapás némileg szokatlan időpontban, 14 órakor veszi majd kezdetét, a végeredményről természetesen beszámolunk honlapunkon.