U18: Kulcsfontosságú lenne a siker

Szombat délután 16 órakor a Budapesti Honvéd együttesét fogadja a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as együttese a Nemzeti Fiú Junior Bajnokság nyolcadik fordulójában. Kádár Tamás legénysége győzelem esetén szusszanásnyi előnyt harcolhatna ki magának a rendkívül zsúfolttá váló tabellán.

Remekül kezdte a 2021-22-es kiírást a DEAC Kosárlabda Akadémia juniorcsapata – a fehér-feketék öt fordulón keresztül hibátlanul mérleggel vezették a bajnoki táblázatot. Két héttel ezelőtt azonban a Szombathely elvette a mieink veretlenségét, majd a legutóbbi körben a Vasas óriási küzdelemben le is taszította őket a B-csoport éléről.

Ifistáink bizonyára szeretnék elkerülni a mezőny további sűrűsödését, ehhez viszont mindenképpen nyerniük kell a Budapesti Honvéd ellenében szombaton. Ez a bravúr az idei szezonban egyszer már sikerült a hajdúságiaknak: Fekete Csongorék egy hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel tarkított találkozón kerekedtek felül a piros-feketéken október közepén, ráadásul Budapesten.

Ha a cívisvárosiak saját pályájukon is győzni tudnak, azzal leszakíthatják magukról a kispestieket és tovább tapadhatnak az élbolyra, míg egy három pontnál nagyobb arányú DEAC-vereség helycserét eredményezne a tabellán.

Az öszecsapást YouTube-csatornánkon élőben közvetítjük.