U18: Leszorította az élről juniorjainkat a Vasas

Nem tudott revansot venni Kádár Tamás legénysége az őszi odavágóért, nyolc pontos vereséget szenvedett a fővárosban U18-as csapatunk a B-csoport rangadóján a Nemzeti Korosztályos bajnokság 14.fordulóban.

Lendületesen kezdett a hazai alakulat, olyannyira, hogy három perc alatt egy 10-0-ás rohammal adták meg a mérkőzés alaphangját. Az etap második felében a mieink is felvették a találkozó ritmusát: Ságodi Róbert és Promise Udemezue kiváló helyzetkihasználásaival szépen felzárkóztak a hajdúságiak. (14-11) Az utolsó minutumban ismét Ságodi volt eredményes a hárompontos vonalon kívülről, majd a negyed vége előtt Debreczeni Olivér is feliratkozott a triplát dobók listájára, így a debreceniek vezettek az első tíz percet követően. (14-17)

A folytatásban sem csillapodtak a kedélyek, Várszegi Ádám találataival hamar visszajöttek a pasarétiek, szerencsére Udemezue hármasával őrizni tudta a DEAC az előnyét. (21-20) A periódus derekán Cseh Botond akcióival újfent ellépett a Vasas és már hattal jártak a mieink előtt, amikor Magyari Kristóf és Fekete Csongor bravúros megmozdulásai visszahozták a fehér-fekete reményeket a nagyszünetre. (27-27)

A pihenőt követően rendezte sorait Kádár Tamás együttese, és a harmadik negyed ismét a vendégeknek kedvezett. Az előző etapok során is kiválóan kooperáló Ságodi – Udemezue duó vezényletével szépen távolodtak a mieink. (35-40) A házigazdák nem adták olyan könnyen magukat, igyekeztek sorra válaszolni akadémistáink kosaraira, de Magyari és Ságodi kiválóan hárították a fordítási kísérleteket, így négy pontos vendég vezetés állt az eredményjelzőn a záró felvonás előtt. (39-43)

A mindent eldöntő negyedre extra energiákat mozgósítottak Várszegiék és egy szempillantás alatt újfent átvették a vezetést. (46-43) A cívisvárosiak Gadus Bogdán révén próbálták tartani a frontot, de az elfáradni látszó juniorjaink pontatlanságait könyörtelenül kihasználta a rivális, és a véghajrában magabiztosan zárták le a találkozót. (57-49) A Vasas Akadémia győzelmével átvette a bajnokság B-csoportjának listavezetői pozícióját, így a DEAC a tabella második helyéről várhatja a folytatást.

Vasas Akadémia/A – Debreceni KA U18/A 57-49 (15-17, 12-10, 12-16, 18-6)

DEAC: Ságodi 19/9, Gadus 6/3, Udemezue 9/3, Fekete 4, Hegedüs -, csere: Magyari 8, Debreczeni 3/3, Czipka -, Varga -, Orosi -, Seszták -, Balázsi -.

Vezetőedző: Kádár Tamás

Másodedző: Nemes Péter