U18: Megszakadt a diadalmenet

Öt győzelmet követően Szombathelyen szenvedte el első vereségét a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as csapata a Nemzeti Fiú Junior Bajnokságban. Kádár Tamás legénysége csaknem húszpontos hátrányból is visszaküzdötte magát, azonban a felzárkózás a végjátékra felemésztette a mieink energiáit.

Veretlen és listavezető junior együttesünk Szombathelyre látogatott pénteken, a bajnokság hatodik fordulójában. A debreceni ifjak a B-csoport ötödik helyén álló vasiak otthonában is esélyeshez méltón kezdtek, az első hat pontjukra mindössze egy érkezett válaszul. Kisvártatva aztán a Falco is megérkezett a mérkőzésbe, Kovács Leventéék 10-9-nél a vezetést is átvették. Előnyük azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, miután Ságodi Róbert egy kettes után egy triplát is behintett. (10-15) A következő percek finoman szólva sem a védekezésről szóltak, igazi kosáresőt rendeztek a felek, melynek végén a vendéglátók egy 9-1-es futást produkálva magukhoz ragadták a kezdeményezést. (29-24)

A cívisvárosiak a folytatásban sem tudtak kikászálódni a gödörből, mely egyre csak mélyült. Főként Horváth Ádám hárompontosaira építve a sárga-feketék egy 16-3-as periódussal leszakították magukról a hajdúságiakat, akiknek ebben az időszakban egyszerűen semmi sem jött össze. (45-27) A támadójáték, ha döcögve is, de helyreállni látszott a félidő lefújása előtt, de mivel hátul továbbra sem sikerült rendezni a sorokat, megmaradt a tetemes differencia a nagyszünetre. (53-36)

A pihenőt követően óriásit fordult a játék képe: akadémistáink alaposan felszívták magukat. Udemezue és Ságodi vezényletével a DEAC egy ellentmondást nem tűrő, 18-0-s (!) etapot futott, amivel 57-57-nél utolérte ellenfelét. A huszonhetedik percben Fekete Csongor büntetőjének köszönhetően ismét debreceni fórról számolt be az eredményjelző (59-60), de Kovács Levente zsinórban szerzett hat pontjával mégis a szombathelyiek jártak előrébb a harmadik felvonás lezárultakor. (67-64)

Egészen a záró játékrész derekéig teljességgel lehetetlen volt megjósolni a befutó kilétét, de a végjátékra teljesen elfogytak ifistáink, a hazaiak pedig – kihasználva az újabb rövidzárlatot – eldöntötték az összecsapást. A hibátlan mérleg tehát oda, de nagy baj azért nem történt- a fehér-feketék továbbra is a táblázat élén tanyáznak.

Falco Vulcano-Energia KC Szombathely U18 – DEAC Kosárlabda Akadémia U18 89-77 (29-24, 24-12, 14-28, 22-13)

DEAC KA: Ságodi 24/9, Madar Kristóf 2, Udemezue 7/3, Fekete 17, Magyari 5/3.
Csere: Madar Krisztián 8, Czipka 4, Hegedűs 4, Debreczeni 2, Varga 3, Jankó 1, Seszták -.
Vezetőedző: Kádár Tamás