U18: Pakson folytatódott a jó széria

Újabb idegenbeli skalppal folytatta menetelését Pethő Ákos alakulata a Fiú Junior bajnokságban, a fehér-feketék az Atomerőmű SE U18-asait fektették két vállra az ASE Sportcsarnokban péntek este.

Az előző körös szombathelyi diadal után újfent idegenben léptek parkettre akadémistáink, ezúttal Pakson folytatódott a korosztályos bajnokság. A hajdúságiak már a kezdeti minutumokban magas fordulatszámon pörögtek és Szilágyi Péter vezényletével egy 8-0-ás rohammal rukkoltak elő. A hátralévő minutumokban éledezett az ASE, azonban a mieink Váróczy Gergő és Fekete-Gál Csongor villanásaival változatlanul kemény tempót diktált, majd Orbán Imre hármasával húsz feletti fórral zárták az első felvonást. (13-35) A folytatásban Szilágyi megmozdulásaival töretlenül a debreceniek domináltak, aztán Arató távolijával próbált tapadni a Paks, azonban találatára az U16/A együttesünk szemtelenül fiatal játékosa, Szafkó Márk válaszolt részünkről. A félidőt megelőző minutumokban sem találtak ellenszert a cívisvárosiak játékára a házigazdák, így Váróczy távolija után kereken negyven pontos DEAC-fórt mutatott a nagyszünetben az eredményjelző.(22-62)

A fordulás után felváltva estek a találatok, Fekete-Gálék azonban nem engedték közel magukhoz riválisukat, majd Szilágyi parádés zsákolásával kétségtelenül jelezték győzelmi szándékaikat, az ekkor már ötven felé tendáló hajdúsági előny kíséretében. Az utolsó szakasz előtt Orbán és Fekete tartották a frontot Pajor túloldali akcióival szemben, majd a negyed zárásaként Szafkó újabb hárompontosa után negyvenötre módosult a felek közötti különbség. (35-80) Az utolsó tíz percre az érdemi kérdések így már eldőltek, a mieink Szász-Veres Márk zsákolásával fordultak a végjátékra, ahol a házigazdák kozmetikázása közepette Szilágyi és Fekete pontjaival végérvényesen lezárta az összecsapást a DEAC. (45-97)

Atomerőmű SE U18/A – DEAC Kosárlabda Akadémia U18/A 45-97 (13-35, 9-27, 13-18, 10-17)
DEAC: Kapic 5/3, Váróczy 11/9, Szász-Veres 7, Szilágyi 24/3, Fekete-Gál 13/3, csere: Orbán 17/6, Csécsei 4, Makray 3/3, Szafkó 9/9, Fekete 4.
Edző: Pethő Ákos
Másodedző: Halmai Norbert