U18: Remek csapatjáték, rendkívüli dobóforma

Harminchat pontos, 103-67-es győzelmet aratott U18-as alakulatunk a Zalakerámia ZTE KK gárdája felett a Nemzeti Fiú Junior Bajnokság pénteki játéknapján.

A két nappal ezelőtti, kecskeméti vereség ellenére Faragó Péter péntek este újfent a Hőgye Patrik-Balázsi Ákos-Laluska Bence-Varga Boldizsár-Orosi Bálint kezdőötösnek szavazott bizalmat. Ami a Zalaegerszeget illeti, a statisztikai mutatók alapján a bajnokság jelenlegi legértékesebb játékosa, Szalay Domonkos nem utazott el övéivel Debrecenbe, kinek hiányában pláne a hazai együttes számított a találkozó favoritjának.

A vendégek jól állták az első percek cívisvárosi rohamait, azonban a nyitónegyed közepén sebességet váltott csapatunk, és egy három triplával tarkított 14-0-s futással meglépett riválisától. (18-7) A kék-fehérek időkérése sem tudta megszakítani a mieink lendületét, hamarosan húsz pontra nőtt a különbség, melyet Jankó Csaba a dudaszó pillanatában még megtoldott egy 2+1-es akcióval. (34-11)

A második felvonás elejébe viszont alaposan belealudtak az addig parádézó hajdúságiak, Faragó Péternek egymás után kétszer is meg kellett szakítania a játékot, hogy felébressze a korábban kiépített előny felét elpazarló fiait. (36-24) A fejmosások végül eredményt hoztak, gyorsan visszaállt a közte húsz, sőt, a félidő derekán Hőgye hármasát követően már huszonhét ponttal is vezetett a házigazda. (53-26) A nagyszünet előtt ismét kiengedtek akadémistáink, a ZTE pedig ezt kihasználva kilenc egységet lecsípett hátrányából. (53-35)

Ifistáink látszólag elhatározták az öltözőben, hogy rövidre zárják a mérkőzést, hiszen a harmadik etapban ellentmondást nem tűrve kosárlabdáztak, ennek megfelelően az idő előre haladtával egyre jelentősebb mértékű fórra tettek szert. A fehér-feketék jó ritmusban járatták a labdát, ezáltal számos üres helyzetet alakítottak ki, melyekből aztán jó százalékkal be is találtak. Hőgye Patrikék ihletett dobóformájával a zalaiak képtelenek voltak versenyezni, a periódus befejeztével az érdemi kérdések is eldőltek. (81-52)

A lefújáshoz közelítve még tovább nyílt az olló, juniorjaink a százas határt is átlépték, a differencia harminchat pontban állapodott meg. A fölényes siker a nagybetűs csapatmunkának tudható be; a debreceniek oldalán öten is eljutottak legalább tíz egységig, míg a huszonhat gólpassz és a tizenhat bedobott távoli egészen kiemelkedő mutató. A Faragó-legénység tehát még mindig veretlen az Oláh Gábor utcán, Varga Boldizsárék összesített mérlege 5-2-re módosult.

DEAC Kosárlabda Akadémia U18 – Zalakerámia ZTE KK U18 103-67 (34-11,19-24,28-17,22-15)

DEAC KA: Hőgye 18/12, Balázsi Á. 2, Laluska 10/6, Varga B. 15/3, Orosi 12/6.
Csere: Jankó 15/6, Varga F. 5/3, Czipka 5, Gadus 10/3, Szilágyi 6/6, Zalka 5/3, Orbán -.
Vezetőedző: Faragó Péter
Másodedző: Halmai Norbert