U18: Sopronban maradt a két pont

94-81-es vereséget szenvedett a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as csapata Sopronban, a Nemzeti Fiú Junior Bajnokság rájátszásának csütörtöki játéknapján. A házigazdák a második negyed során némileg leszakították magukról Kádár Tamás tanítványait, megszerzett előnyük pedig kitartott a találkozó végéig.

Fiataljaink egyértelműen győzelmi szándékkal léptek pályára a szezon során eddig bevehetetlennek bizonyuló Krasznai Ferenc Sportcsarnokban csütörtök délután, a bajnoki rájátszás harmadik körében. A mieink az első percekben főként Madar Krisztián találatainak köszönhetően minimálisan elléptek a lassabban ébredő soproniaktól (6-11), azonban Carlos Vallejo időkérése felrázta a dunántúli akadémistákat, akik egy 10-2-es futással hamarosan a vezetést is átvették. (16-13) A zsinórban hét egységet termelő Ságodi Róbert révén egy kis időre visszakerült a fór a hajdúságiakhoz, de Nyikos Barnabás és Csendes Péter negyedvégi dupláinak köszönhetően mégis a vendéglátók vonulhattak kedvezőbb helyzetből pihenni. (22-20)

A folytatásban tovább növelte előnyét a Sopron, Csátaljay Péterék jóformán minden támadása kosárral zárult. A cívisvárosiak ekkor leginkább Madar Krisztián tripláiba kapaszkodhattak, de mivel a védekezés nem állt össze, egyre növekedett a távolság a felek között, a differencia a félidő hajrájára kétszámjegyűre hízott. (47-36) Közvetlenül a nagyszünet előtt Promise Udemezue vette hátára övéit, azonban játékosunk remek megmozdulásaira rendre volt válaszuk a Vallejo-legényeknek is, így a debrecenieknek nem sikerült faragniuk hátrányukon. (52-41)

A fordulás után elől és hátul is feljavult a DEAC, a fehér-feketék a harmadik etap közepére a parádésan kosárlabdázó Ságodi vezényletével mindössze négy pontra zárkóztak fel. (59-55) Akadémistáink rohamait a háttérből előlépő Böhm Ádám segítségével tudták feltartóztatni a hazaiak, 72-63-as állásnál érkeztek el a záró felvonáshoz a csapatok. A végső diadallal kapcsolatos reményeink a harmincötödik minutumig maradtak életben, hiszen az SSI a végjátékban újfent fokozatot váltott és eldöntötte a vitás kérdéseket. Juniorjaink mérlege ezzel 4-4-re módosult- a rájátszásban 1-1 – javítási lehetőség március 14-én, Fekete Csongorék ellenfele az NKA Pécs gárdája lesz a Szent Efrém Tornacsarnokban.

Soproni SI KA/A U18 – DEAC Kosárlabda Akadémia U18 94-81 (22-20, 30-21, 20-22, 22-18)

DEAC KA: Ságodi 31/3, Madar Krisztián 18/9, Udemezue 12, Fekete 2, Hegedüs 5.
Csere: Gadus 4, Debreczeni 7/3, Balázsi, Orosi, Bankó, Zsiros.
Vezetőedző: Kádár Tamás
Másodedző: Nemes Péter