U18: Szombathely pénteken

Az ország túlvégébe utazik pénteken a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as csapata: Kádár Tamás tanítványai a Falco KC Szombathely otthonában építhetik tovább öt mérkőzés óta tartó győzelmi szériájukat.

A 2021-22-es bajnoki kiírás során még nem találtak legyőzőre akadémiánk U18-asai. Ságodi Róberték mind az öt idei fellépésüket sikerrel abszolválták, így természetesen vezetik a Nemzeti Junior Bajnokság főtáblájának B-csoportját. A sorozat a hatodik fordulóban Szombathelyen folytatódhat: a debreceni fiatalok a középmezőnyben tanyázó Falco vendégei lesznek.

A sárga-feketék a hátuk mögött álló négy találkozóból kettőt tudtak megnyerni, amivel pillanatnyilag a nyolcas ötödik helyen állnak. Németh Bálinték legutóbbi két találkozójukat elveszítették: előbb a Honvéd, majd a Vasas bizonyult túl nagy falatnak a szombathelyiek számára. Saját pályájukon még csak egyszer léphettek pályára a szezonban, azonban az rendkívül emlékezetesre sikerült: a vasiak a huszonnyolc pontig jutó Horváth Ádám vezetésével valóságos erődemonstrációt tartottak a PVSK-val szemben. (108-66)

Nagy kérdés, hogy a cívisvárosi kulcsemberek milyen fizikai állapotban lesznek az összecsapásra, hiszen U23-as alakulatunk trénere, Andjelko Mandics Ságodi Róbert, Magyari Kristóf, és Fekete Csongor szolgálataira is igényt tartott csütörtök este Győrben, az NBI/B zöld csoportjában.

Annyi bizonyos, hogy amennyiben a mieink ismét diadalmaskodni tudnak, megszilárdítják listavezető pozíciójukat.