U18: vereség Kecskeméten, szerdán itthon javítani kell

Két találkozót is játszik a héten a DEAC U18-as együttese a Fiú Junior Országos Bajnokságban: a debreceniek hétfőn Kecskeméten léptek föl, szerdán 16 órától pedig az az NKA Pécs érkezik az Oláh Gábor utcára, amelyik leszorította a tabella éléről a második helyre Kádár Tamás együttesét.
A kecskeméti mérkőzésen Kiss Kolos nyitotta meg a pontok sorát egy sikeres közelivel, és a DEAC Czermann vezérletével mindig pár lépéssel a házigazdák előtt járt az első negyedben (10-12).
A második játékrész elején a vendégeknél Udemezue percei következtek, ám a 13. minutumban esett Ivkovics zsákolással egyenlített a Kecskemét (16-16). A nagyszünet előtt azonban úgy tűnt, nem lesz komolyabb gond, hiszen Czermann kosarával 23-31-re módosította a találkozó állását a félidőre.
A 24. percben még mindig héttel mentek a cívisvárosiak Hegedűs triplájának köszönhetően (27-34), ám a harmadik negyedre ráerősített Kecskemét, míg a DEAC egyre többet hibázott. Ennek köszönhetően felzárkózott a hazai csapat és 33-34-gyel fordulhattak a záró negyedre a felek.
Kőházi hármasával indult az utolsó felvonás, amivel átvették a vezetést a kecskemétiek, és egy 8-0-s hazai futás után még nehezebb helyzetbe került a Debrecen. A hátralévő időben sokkal közelebb férkőzniük már nem sikerült Turánéknak, akik hatpontos vereséget szenvedtek.
Sok idő tehát nincs a sebek nyalogatására, ugyanis szerdán már rangadót játszik a DEAC Kosárlabda Akadémia a pécsiekkel, amelyen nagyon fontos lenne a győzelem.

Kecskeméti KA-DEAC KA 55-49 (10-12, 13-19, 15-8, 17-10)
DEAC: Turán 5, Lovas 3, Hegedűs 3/3, Magyari 2, Kiss 7. Cserék: Udemezue 7, Madar Krisztián 8/3, Czermann 12/3, Turcsik 2, Madar Kristóf -. Edző: Kádár Tamás.
Kádár Tamás: Az első félidőben a saját tempónkban játszottunk, sajnos ez a második félidőben nem sikerült. Kulcs szituációkban könnyű dobásokat hibáztunk, amit a Kecskemét kihasznált. Mostantól csak a Pécs elleni mérkőzésünkre koncentrálunk, szeretnénk javítani.