U18: Vereség Kecskeméten

Már az első negyedben kétszámjegyű hátrányba kerültek akadémistáink a Kecskeméti KA otthonában, a korán kialakult távolságot pedig házigazdák a mieink minden erőfeszítése ellenére egészen a lefújásig tartani tudták.

Sokkal jobban kapta el a rajtot a kecskeméti alakulat, melynek szekerét Kégel Tamás indította meg. A hazaiak kiválósága a nyitó játékrész során tizenkét egységgel terhelte meg a cívisvárosiak gyűrűjét, miközben a túloldalon igencsak akadozott a támadójáték, sorra maradtak ki a dobások. Fiataljaink gyengélkedése nem maradt következmény nélkül, a pihenőre tízpontos fórra tettek szert Dusan Markovic tanítványai. (24-14)

 A fehér-feketéknek a szünetben sem igazán sikerült rendezniük soraikat, a második etap közepére már inkább a húszhoz konvergált a különbség. (40-24) A félidő hajrájában aztán Hőgye Patrik révén végre két debreceni tripla is beesett, jött is egy 10-4-es szakasz, amivel Faragó Péter legénysége döntetlenre mentette a periódust, míg összességében visszaállt a közte tíz. (44-34)

A fordulás után tovább csökkent a hajdúsági deficit, ám nem túl jelentős mértékben, a DEAC a harmadik felvonás derekán Szilágyi Péter távoliját követően járt legközelebb ellenfeléhez. (54-46) A vendéglátók az ihletett formába lendülő Dobos Máté villanásaival vették elejét a további felzárkózásnak, Ladovszky János negyedvégi hármasa pedig ismét nehéz helyzetbe hozta ifistáinkat. (60-47)

A remeklő Dobos feltartóztatása a negyedik negyedben is jócskán okozott fejtörést növendékeinknek, 66-50-es állásnál úgy tűnt, hogy eldőltek az érdemi kérdések. Jankó Csabáék minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy szorossá tegyék a végjátékot, egy utolsó rohammal hátrányuk több, mint felét le is dolgozták, de ennél többre már nem telt erejükből. (70-63) A találkozó záró perceiben újfent kinyílt az olló, a lefújásra visszaállt a felek közötti legnagyobb távolság.

A vereség eredményeképp a Kecskemét átvette a vezetést a tabellán; a Faragó-fiúk pénteken, hazai pályán, a sereghajtó Zalaegerszeg ellen javíthatnak majd.

Kecskeméti KA U18 – DEAC Kosárlabda Akadémia U18 81-65 (24-14, 20-20, 16-13, 21-18)

DEAC: Hőgye 17/9, Balázsi Á. -, Laluska 9, Varga B. 14, Orosi 2.
Csere: Jankó 13/6, Varga F. 5, Gadus 2, Szilágyi 3/3, Orbán, Czipka, Zalka.
Vezetőedző: Faragó Péter
Másodedző: Halmai Norbert