U18: Zalaegerszegen folytatódik a pontvadászat

Juniorcsapatunk második főtáblás csatáját vívja péntek délután 17 óra 45 perckor: Faragó Péter legénysége esélyesként utazik a Nyugat-Dunántúlra.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, akadémiánk U18-asai nagy izgalmakat követően 69-67-re verték a Budapesti Honvéd együttesét a Nemzeti Fiú Junior Bajnokság főtáblájának első fordulójában. Amíg az említett mérkőzés az esélyek tekintetében egy tipikus „50-50-es” volt, addig a pénteki ütközet az eddigi eredmények alapján inkább a ’kötelezők’ közé tartozik a mieink számára – még úgy is, Faragó Péter tanítványai idegenben lépnek majd pályára.

A cívisvárosiak ellenfele a Zalakerámia ZTE KK alakulata lesz a második körben, mely két sima vereséggel rajtolt, s így pillanatnyilag sereghajtó a csoportban. Bödör Ferenc fiai rendkívül hasonló összecsapásokon vannak túl: előbb a Kecskemét győzte le őket jelentős különbséggel saját csarnokukban (51-82), majd egy pont híján teljesen megegyező végeredmény mellett véreztek el a Budapesti Honvéd otthonában. (81-51) Lebecsülni azért semmiképp sem szabad a kék-fehér alakulatot, amelynek soraiban olyan játékosok is megtalálhatóak, mint például a fiatal kora ellenére máris a ZTE A-csoportos keretével készülő Szalay Domonkos.

Ezzel együtt, valamint a hosszas utazás ellenére a hajdúságiak hátvédje, Gadus Bogdán kizárólag a győzelmet tartja elfogadható végkimenetelnek.

–  Véleményem szerint jól felkészültünk az egerszegiekből, a csapatunk pedig az elmúlt időszakban csak még jobban összekovácsolódott, így mindenképpen nyerni szeretnénk, és azt hiszem, ez el is várható tőlünk. Hosszú buszút vár ránk, ilyenkor eleinte mindig nehezek a lábak, de ennek nem szabad befolyásolnia a teljesítményünket. Igyekezni fogunk kijavítani korábbi hibáinkat, élen a lepattanózással és az eladott labdákkal. Amennyiben ez sikerül, felülkerekedhetünk ellenfelünkön. Sok idő eltelt a Honvéd elleni mérkőzés óta, éhesek vagyunk az újabb diadalra – nyilatkozta növendékünk.

A sípot a Horváth Alajos-Németh Csaba páros fújja majd a zalaegerszegi Ostoros Károly Csarnokban megrendezett találkozón.