U18: Zsákban a második is!

Második mérkőzését is megnyerte a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as csapata a Nemzeti Fiú Junior Bajnokság főtábláján. Kádár Tamás együttese végig vezetve, huszonhárom ponttal bizonyult jobbnak a Zalakerámia ZTE KK gárdájánál.

Győztes csapaton ne változtass – szól az ősi sportbölcsesség, amihez ránézésre Kádár Tamás vezetőedző tartotta is magát a Budapesti Honvéd elleni, sikerrel megvívott idegenbeli találkozó után. A szemfülesebbek ezzel szemben észrevehették, hogy mégsem teljesen a fővárosban látott kezdőötös várta a feldobást a Szent Efrém Tornacsarnokban, hiszen a Madar-ikrek közül ezúttal Kristóf kapott elsőként lehetőséget.

Kiválóan rajtoltak a mieink, Ságodi Róberték egy 8-0-s futással tartottak erődemonstrációt a korai percekben. A hidegzuhany felébresztette a vendégeket, akik Csuti Kornél vezetésével 10-10-nél utolérték a hajdúságiakat. Erre egy 6-0-s etappal feleltek a fehér-feketék, akik végül négypontos előnnyel vonulhattak pihenőre. (19-15)

A folytatásban rákapcsolt a ZTE, a formába lendülő Makkos Dávid dupláival 25-23-nál már a zalaiak vezettek. A félidő hátralévő részében azonban hengerelt a DEAC: a cívisvárosiak a játékrész második felét óriási fölénnyel, 24-6-ra nyerték – közte egy 12-0-s rohammal – így a nagyszünetben már jelentős különbség tátongott a felek között. (47-31)

A fordulás után sem történt számottevő változás a pályán, mi több, egyre jobban kinyílt az olló. Czipka Milán kettesével a harmadik felvonás derekán már a húszat is meghaladta a differencia, (57-36) melyből tizennyolc egységnyi fór meg is maradt az utolsó negyedre. (62-44)

Az érdemi kérdések jóval a végjáték előtt eldőltek, akadémistáink az összes lényeges mutatóban felülmúlták a dunántúli riválisukat. A találkozón a tizenkét benevezett debreceni játékos mindegyike lehetőséget kapott, és örömteli módon mindnyájan legalább egy kosárral kivették részüket a magabiztos sikerből.

DEAC Kosárlabda Akadémia U18 – Zalakerámia-ZTE KK U18 81-58 (19-15, 28-16, 15-13, 19-14)
DEAC KA:
Ságodi 9/3, Madar Kristóf 3, Czipka 8, Fekete 8, Magyari 15/6.
Csere: Madar Krisztián 13, Lakatos 9/9, Orosi 6, Hegedűs 5/3, Seszták 2, Jankó 2, Varga 1.
Vezetőedző: Kádár Tamás
Másodedző: Nemes Péter