U20: Az utolsó másodpercben fordított a Falco

Több lehetősége is volt, mégsem tudta lezárni az U20-as bajnokság szombati fordulójának rangadóját a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as együttese, ez pedig megbosszulta magát: Kovács Levente dudaszós duplája után végül a szombathelyiek örülhettek.

Czermann Patrik duplája nyitotta a kosarak sorát, melyet azonban négy percig nem követett újabb debreceni pont. Eközben a szombathelyiek két külső dobása is utat talált a hazai gyűrűbe, 8-0-s futásukat pedig Németh Bálint büntetői tették teljessé. A kritikus időszakban Neuwirth Bence két triplával és egy duplával jelentkezett, 12-10-nél átvette a vezetést a DEAC. A játékrész hajrájában viszont csupán a hosszú kihagyás után visszatérő Ságodi Róbert pályára lépésének tapsolhatott a hazai publikum, ugyanis a sárga-feketék egy 5-0-s szakasszal újból előnybe kerültek. (12-15)

A cívisvárosiak a folytatásban is főként Neuwirth villanásaira támaszkodtak, aki nem okozott csalódást; vezényletével magukhoz ragadták az irányítást fiataljaink. Igazán meglógniuk ellenben nem sikerült, Kiss Kolosék a nagyszünetben mindössze kétegységnyivel jártak előrébb a vendégeknél. (30-28)

A harmadik etapban fokozták az intenzitást a hajdúságiak, akik remekül juttatták érvényre palánk alatti erőfölényüket, és kintről is javuló százalékkal céloztak. Hibján Máté triplájával 42-31-nél a találkozón először kétszámjegyűvé vált a különbség, de csak időszakosan tudták leszakítani riválisukat Magyari Kristófék, hiszen a periódus végén a „Sólymok” koncentráltak jobban, és látótávolságon belülre küzdötték magukat. (50-45)

Ahogyan a klubok felnőtt A-csoportos összecsapásán, úgy az utánpótlásban sem maradt el a dráma: egy perccel a lefújás előtt még ötpontos fórt birtokolt a DEAC, de a kegyelemdöfés elmaradt. Tíz másodperc volt hátra, amikor Horváth Ádám két büntetővel egy pontra zárkóztatta fel övéit, míg a túloldalon Ságodi Róbert egypontos kísérletei lepördültek a gyűrűről. A lepattanóval megiramodtak a szombathelyiek, némi kavarodás után a labda végül Kovács Leventénél kötött ki, kinek dudaszós közelije beszédült, ellenakcióra már nem maradt idő. A Falco tehát nyerni tudott az Oláh Gábor utcán, ezzel a tabella hatodik helyére száműzve Darko Ivanovic és Andjelko Mandics tanítványait.

DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – Falco Vulcano Energia KC U20 62-63 (12-15, 18-13, 20-17, 12-18)
DEAC KA:
Kenéz 4, Neuwirth 21/12, Hibján 9/6, Magyari 6/6, Czermann 8.
Csere: Kiss 8, Hegedüs 4, Varga S. 2, Ságodi -, Várszegi -, Turán, Horváth.
Vezetőedző: Darko Ivanovic
Másodedző: Andjelko Mandics