Villámgyorsan lerendezték a juniorok

Elsöprő rajtjának köszönhetően magabiztos, 83-51 arányú győzelmet aratott a DEAC Kosárlabda Akadémia U18-as csapata az Alba Fehérvár ellen. Kádár Tamás legénysége az első negyedben mindössze egy(!) mezőnykosarat kapott, így az érdemi kérdések korán eldőltek a péntek délutáni találkozón.

Egyenesen kirobbantak az öltözőből a hajdúságiak, Madar Krisztián két ziccere után Kalassai Martin és Czermann Patrik is betalált, rövidesen pedig Ságodi Róbert neve is felkerült a pontszerzők közé. A kemény debreceni letámadás számos hibába kényszerítette bele a fehérváriakat, akik sorra szórták el a labdákat, a mieink pedig köszönték szépen, éltek a könnyű helyzetekkel. Már tizenkét egységgel vezetett a DEAC, amikor időt kért az Alba mestere, (14-2) de ez mit sem segített a Fejér megyei alakulaton: tíz perc után 24-5-ös hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második felvonás forgatókönyve merőben megegyezett az elsőével, tovább hengereltek a Kádár-fiúk. Czermann Patrik tarthatatlannak bizonyult, fiatal centerünk hetedik sikeres mezőnykosara után 44-9 volt az állás, ekkor volt a legnagyobb a két gárda közötti differencia az összecsapás során. A végső győztes kilétét a félidőre már a legmegfontoltabbak is minimum sejthették, így mindkét klubnak új célokat kellett kitűznie maga elé a hátralévő húsz minutumra.

A folytatásban derekasan küzdöttek a becsületükért a kék-fehérben játszó székesfehérváriak, a harmadik negyedben egy pontot le is faragtak tetemes hátrányukból Bajnok Leventéék. (63-33) Mi több, a záró etap elején is az Alba tűnt koncentráltabbnak, azonban Lovas Botondék egy 10-0-s futással helyreállították a világ rendjét. A 83-51-es győzelemből Czermann Patrik dupla-duplával vette ki a részét, (21 pont, 10 lepattanó) így ő lett a mezőny legjobbja, de mindenképpen említésre méltó Ságodi Róbert 9 (!) és Papy Bence 6 szerzett labdája, valamint Kalassai Martin szokásos, ponterős teljesítménye. (18 pont) Ezzel a sikerrel juniorjaink továbbra is a főtábla A-csoportjának élén tanyáznak.

DEAC Kosárlabda Akadémia U18 – Alba Fehérvár U18 83- 51 (24-5, 23-11, 16-17, 20-18)
DEAC U18:
Ságodi 13/3, Madar Krisztián 4, Kalassai 18/6, Papy 10/6, Czermann 21.
Csere:
Hibján 5/3, Virágh 5/3, Lovas 4, Magyari 3, Hegedűs -, Turán-.
Vezetőedző:
Kádár Tamás

Kádár Tamás: – Nem vagyok maradéktalanul elégedett, hiszen az első negyedet leszámítva nem tudtuk azt a védekezést megvalósítani, amit megbeszéltünk. Úgy gondolom, hogy ennél sokkal jobban is tudunk játszani, így egy kis hiányérzet van bennem a győzelem ellenére is.