Az ASE ellenében javítanának az U20-asok

A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság címvédője zsinórban három fiaskó után térne vissza a diadal ösvényére pénteken. Serdülő csapataink Budapesten és Kecskeméten vizitálnak szombaton és vasárnap, míg U23-asaink a hét utolsó napján a főváros agglomerációjába, Fótra készülnek.

Példátlan hullámvölgyből készül kilábalni pénteken U20-as alakulatunk. Kovács Imre növendékei pillanatnyilag sorozatban három vereségnél tartanak, és bár második helyüket továbbra is őrzik a tabellán, a mezőny igencsak besűrűsödött mögöttük. Ahhoz, hogy az NKA Pécs megnyeri az alapszakaszt, immáron nemigen férhet kétség, a mieinknek ebből kifolyólag jelenlegi pozíciójuk megtartására kell koncentrálniuk a reguláris szezon hátralévő részében. Czermann Patrikék előnye a Kaposvár-Honvéd párossal szemben csupán egy, a Körmenddel szemben kétkörös, az újabb botlás tehát semmiképpen sem opció. Az aktuális fordulóban az Atomerőmű SE gárdáját fogadják a fehér-feketék, mely legutóbbi két találkozóját megnyerte, idegenben viszont kevésbé remekel. Ugyan a cívisvárosiak favoritként várhatják az ütközetet, intő jel lehet számukra a novemberi odavágó, amit hatalmas küzdelemben, egyetlen egységnyi különbséggel tudtak behúzni.

A hibátlan, 3-0-ás mérleggel abszolvált első felvonás után a hétvégén a fővárosba utaznak Bazsik Péter fiai. A budapesti fordulót az Óbudai Kaszások ellen kezdik, majd vasárnap reggel 9 órakor a MAFC-cal néznek farkasszemet, zárásképpen pedig a Dávid Kornél akadémistáival csapnak össze a fehér-feketék. Ugyancsak vasárnap Kecskeméten lépnek pályára Szendrei József tanítványai, a korosztályos bajnokság alsóházának keleti csoportjában. A hajdúságiak a házigazda mellett az Eger együttesével mérik össze tudásukat.

A felnőtt mezőnyben viaskodó U23-as különítményt is parkettre szólítja a kötelesség a hét utolsó napján, Kádár Tamásék a BKG-Príma Akadémia elleni hazai vereséget követően ismét nehéz feladat elé néznek, lévén az ötödik helyen álló Phoenix-MT Fót vendégségébe látogatnak.

A program:

február 9. péntek

15:00 – DEAC KA U20 – Atomerőmű SE U20

Helyszín: Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

február 10. szombat

15:30 – DEAC KA U14/A – Óbudai Kaszások/B

február 11. vasárnap

09:00 – DEAC KA U14/A – MAFC/A

15:15 – Dávid Kornél KA/A – DEAC KA U14/A

Helyszín: Budapest, Őrmezei Általános Iskola

12:30 – Egri VSI KOK/A – DEAC KA U14/B 12:30

17:00 – Kecskeméti KA U13/B – DEAC KA U14/B

Helyszín: Kecskemét, Mercedes-Benz Sport Akadémia

18:00 – Phoenix-MT Fót – DEAC U23

Helyszín: Fót, PHOENIX Sportcsarnok