Az U20 is győzelemmel kezdte az idényt

Magabiztos győzelmet aratott a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata az Atomerőmű SE fiataljai ellen a bajnokság nyitó fordulójában. Bár az első negyedben még tudták tartani a lépést a Verrasztó és Pupp által húzott paksiak, a második tíz percben hamar kétszámjegyű különbség alakult ki. A nagyszünetben már 19 pontos fórban voltak Jesper Gustavson tanítványai, akik a fordulás után sem dőltek hátra, s végig színvonalas kosárlabdát játszva végül könnyedén diadalmaskodtak.

A debrecenieknél nagyszerűen mutatkozott be a felnőtt csapatban is szereplő Kovács Ákos, aki 34 pontjával 11 lepattanójával és 3 blokkjával a pálya mindkét oldalán dominált. Balázsi Somát is dicséret illeti, ugyan 12 pontját nem a legjobb hatékonysággal hozta össze, de a mezőnyöktől nagyon ritkán látott 20 lepattanója megsüvegelendő, főleg úgy, hogy még 6 gólpasszt is kiosztott mellette. Bár az egész csapatot dicséret illetti, Ságodi Róbertet még ki kell emelni,  a Vásárhelyről érkező hátvéd 16 pontot tett a közösbe a padról érkezve. Bár érezhetően még nem volt teljesen olajozott a fiataljaink játéka, elsőre több, mint bíztató produkció volt.

DEAC – Atomerőmű SE 90-71 (24-21, 27-11, 23-20, 16-19)

DEAC: Kurucz 8/3, Kiss 9/6, Balázsi 12/3, Kovács 34/6, Csikai 4 csere: Ságodi 16/6, Batbaatar 1, Somi 6.

edző: Jesper Gustavson, Léránt Gábor

Jesper Gustavson: Egy pillanatig sem volt kétséges a győzelmünk, az egész csapat koncentráltan és céltudatosan kosárlabdázott. Úgy léptünk pályára, hogy csak a győzelem az elfogadható eredmény, a fiúk tartották is ehhez magukat. Összességében megérdemelt sikert arattunk.