Bajnokaspiránsok csatáznak Sopronban

Az U20-as fiúbajnokság szombati rangadóján a Sopron KC együttesével találkozik a DEAC U20-as csapata.

Kőkemény ütközet vár Jesper Gustavsson és Léránt Gábor legénységére szombat délután, 15 órakor: Balázsi Somáék a tíz mérkőzés óta veretlen Sopron KC otthonába látogatnak. Sitku Mártonék utoljára december 12-én, Körmenden maradtak alul, azóta többek között a Falco, a Szeged, valamint a korábbi éllovas Alba Fehérvár skalpját is begyűjtötték – ezutóbbit egy héten belül kétszer verve. Mi több, az „ördögök” a 2020-21-es kiírás során még nem találtak legyőzőre a Novomatic Arénában, úgyhogy a lecke alaposan fel van adva a listavezető cívisvárosiak számára.

A két gárda novemberi összecsapásán kiütéses, 112-74-es debreceni siker született, azonban a DEAC másodedzője, Léránt Gábor leszögezte, hogy ebből az eredményből nem érdemes kiindulni, hiszen a kék-fehérek az említett alkalommal több kulcsjátékosukat is kénytelenek voltak nélkülözni.

Minden túlzás nélkül kijelenthetem, hogy a szezon eddigi legkeményebb meccsére számítok. A hazai győzelmünkre egyáltalán nem alapozhatunk, az októberi, harmincnyolc pontos siker nem tükrözi hűen a két alakulat játékereje közötti különbséget. Ellenfelünk bajnoki mérlege imponáló, különösen az Alba elleni dupla diadal, hiszen a fehérváriak ősszel legyőztek bennünket az Oláh Gábor utcán. Rendkívül éles találkozót várok, ahol minden játékosnak a maximumot kell nyújtania a jó eredmény elérésének érdekében – fogalmazott a szakember.